NOVIH 218 SPORTSKIH STRUČNJAKA: Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta izveo na put još jednu generaciju eksperata za sport

Novosti online

28. 12. 2023. u 17:05

U zgradi Pokrajinske vlade, danas su uručena uverenja sportskim stručnjacima iz AP Vojvodine o završenom stručnom osposobljavanju u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta.

НОВИХ 218 СПОРТСКИХ СТРУЧЊАКА: Покрајински завод за спорт и медицину спорта извео на пут још једну генерацију експерата за спорт

Pres služba pokrajinske vlade

Taj program Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansira preko posebnog programa Sportskog saveza Vojvodine. U godini na izmaku školovalo se 218 polaznika koji su stekli zvanja sportskog operativnog trenera, sportskog učitelja, sportsko-rekreativnog voditelja, sportsko- rekreativnog učitelja, organizatora bezbednosti u sportu i operativnog sportskog menadžera.

Uverenja je uručila naša proslavljena olimpijka, Aranka Binder, podsekretarka za sport i omladinu, koja je tom prilikom istakla da je program usavršavanja sportskih stručnjaka važan način ulaganja u sport.

- Sportska dostignuća su zlatnim slovima ubeležena u istoriji sporta Republike Srbije i AP Vojvodine. To ne bi bilo moguće da iza slavnih sportista ne stoje izvanredni treneri i sportski stručnjaci. Mnoga velika imena su se osposobljavala u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta, koji već decenijama stručno usavršava sportske radnike i time znatno pomaže u ostvarivanju svega što resorni sekretarijat želi da postigne- rekla je Binderova i naglasila da će se taj program nastaviti sa ciljem da bude što više stručnjaka u raznim sportskim oblastima u svih 45 opština i gradova na teritoriji AP Vojvodine.

Direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, dr Danijel Župić je izrazio zadovoljstvo što veliki broj polaznika bira tu ustanovu za usavršavanje.

- Postali ste članovi jedne velike porodice koja sada broji 12.000 polaznika. Ovim programom nastojimo da podignemo strukovni nivo rada sa decom, da ih uče ljudi koji su stručni i koji taj posao vole - rekao je Župić.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)