CILJ SU KVALIFIKACIJE ZA PARIZ: Rukometaši uskoro počinju pripreme za EP od 10. do 28. januara u Nemačkoj

S. K.

12. 12. 2023. u 11:59

PRE fudbalera svoju evropsku priču u Nemačkoj ispričaće rukometaši. Selektor "orlova" Toni Đerona saopštio je spisak od 20 kandidata koji će se na dvonedeljnim pripremama boriti za mesto među 18 igrača, koji će braniti boje Srbije na EP od 10. do 28. januara iduće godine u Nemačkoj.

ЦИЉ СУ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ПАРИЗ: Рукометаши ускоро почињу припреме за ЕП од 10. до 28. јануара у Немачкој

FOTO: RSS

Nemanja Ilić i drugovi uskoro će se okupiti u SC FSS u Staroj Pazovi, gde će trenirati do odlaska na turnir u Granjolersu (Španija) prvi dana 2024. Naši će na EP prve ispite imati u grupi C (Minhen), gde će 12. januara igrati sa Islandom, 14. sa Mađarskom, a 16. sa Crnom Gorom. Prve dve selekcije idu dalje.

Španski stručnjak sa puno optimizma očekuje EP.

- Čeka nas dve nedelje posvećenog rada uz vrlo važan turnir u Španiji. Tri utakmice zaredom nas teraju da podelimo minutažu na sve igrače i tako pripremamo kompletan roster. Svi će imati mogućnost da pokažu na koji način može na njih da se računa na samom prvenstvu. Od mog dolaska 75 posto momaka su deo ove selekcije. Ovo prvenstvo ako pružimo svoj maksimum nas vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre i to je primarni cilj. Znamo da će biti jako teško, kao i da neki mladi igrači poput Stefana Dodića, Jovice Nikolića, Milana Milića i Nikole Zečevića zbog povreda neće moći da budu deo ekipe - ističe za sajt RSS Toni Đerona.

Među kandidatima su mladi igrači, ali i povratnici:

- Miloš Kos, Uroš Kojadinović i Luka Rogan izborili su se za svoju priliku i sigurno će biti od velike pomoći, dok raduje na kom nivou igra Miljan Pušica jer nam to daje više opcija i u odbrani i u napadu. Međutim, najveći teret izneće, ako budu zdravi, momci koji su okosnici ekipe.

Tim se već nazire

SELEKTOR Đerona na pripreme je pozvao: Dejana Milosavljeva, Vladimira Cuparu, Milana Bomaštara (golmani), Nemanju i Vanju Ilića (leva krila), Bogdana Radivojevića, Vukašina Vorkapića (desna krila), Mijajla Marsenića, Dragana Pešmalbeka, Lukua Rogana (pivoti), Lazara Kukića, Iliju Abutovića, Marka Milosavljevića, Petra Đorđića, Uroša Borzaša, Miloša Kosa, Miljana Pušicu, Miloša Orbovića, Predraga Vejina i Uroša Kojadinovića (bekovi).

Uoči odlaska na turnir u Španiji kormilar "orlova" odrediće 18 igrača za EP u Nemačkoj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?