TUGA - EMILIJA ODUZELA SEBI ŽIVOT: Sportistkinja (21) nije mogla više da izdrži

Novosti online

23. 11. 2023. u 15:03

TRAGIČNA vest pogodila je svet sporta.

ТУГА - ЕМИЛИЈА ОДУЗЕЛА СЕБИ ЖИВОТ: Спортисткиња (21) није могла више да издржи

Foto: Pixabay

Mlada atletičarka Emilija Brangefelt (21) pronađena je mrtva, a kako je potvrdio Atletski savez Švedske - ona je izvršila samoubistvo.

Ova 21-godišnjakinja je osvojila bronzanu medalju na Svetskom šampionatu u trejl trkama (planinsko trčanje po stazi) na 40 kilometara, koje se održavalo u Čang Maju, dok je ove godine završila peta u Inzbruku na novom šampionatu, posle čega je morala da napusti sport.

Ona je nekoliko dana pre smrti na društvenim mrežama objavila da se bori sa fizičkim i mentalnim problemima.

- Dugo se nisam oglašavala. To je zbog toga što se moje telo isključilo krajem jula. Nisam bila u mogućnosti da treniram zbog visokog srčanog ritma (120‒150 otkucaja u minuti) i to kada ustanem. Trenutno je obična šetnja veoma bolna za mene. Bila sam preko 20 puta u bolnici, ali svaki test pokazuje da sam dobro. Ipak, moje telo trpi veliki stres. Iako sam ga uz dosta ljubavi pazila u proteklim mesecima. Možda je bilo previše za dvadesetjednogodišnjakinju da trči maraton od 45 i 48 kilometara u manje od mesec dana.

- Tužna sam jer mi trčanje i trening mnogo znače, a sada, živeti normalan život je jako teško. Provela sam mnogo više sati u krevetu nego na nogama. Možda se jednom vratim, nadam se da ću se oporaviti od ovoga - napisala je početkom meseca Emilija na Instagramu.

Švedski savez potvrdio je juče da je Emilija pronađena mrtva.

- Emilija se osećala jako loše fizički i mentalno u prethodnim mesecima. Imala je podršku njoj najbližih, ali je odlučila da sebi oduzme život, navodi se na zvaničnom sajtu Atletskog saveza Švedske.

Kapiten atletskog tima Kajsa Berdvist takođe se oglasila zbog velikog gubitka.

- Velika tragedija. Mučim se da pronađem reči. Nisam je lično poznavala, ali znam da je bila jako fina i pametna osoba. Imala je ceo život pred sobom.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)