"NISU ŽELELI RIVALSTVO FEDERERA, NADALA I MENE": Đoković imao jasnu poruku, otkrio i šta misli o Alkarazu

Novosti online

23. 11. 2023. u 13:07 >> 13:10

SRPSKA teniska reprezentacija nalazi se u Malagi, gde "orlovi" igraju protiv Velike Britanije danas od 16 časova, veliki fokus tamošnje javnosti je na najboljem teniseru svih vremena - Novaku Đokoviću.

НИСУ ЖЕЛЕЛИ РИВАЛСТВО ФЕДЕРЕРА, НАДАЛА И МЕНЕ: Ђоковић имао јасну поруку, открио и шта мисли о Алкаразу

Foto: Printskrin

Srbin je dao seriju intervjua u kojima je govorio o raznim temama, reprezentaciji, karijeri, a deo razgovora sa Španskim časopisom "As" posvećen je rivalstvu sa Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom i Karlosom Alkarazom.

Na konstataciju da je dok su Nadal i Federer bili aktivni spolja izgledao kao loš momak iz filma "Velika trojka", upitan je da li smatra da se njihovim odsustvom promenio odnos javnosti prema njemu.

- Nadal i Federer su već bili rivali pre mog pojavljivanja. U početku sam pokušavao da uđem u to rivalstvo. Na ovim sportskim nivoima, obično je idealno rivalstvo između dvojice, tako da razumem da ljudi to možda nisu želeli. Na kraju, delili smo scenu oko 15 godina, igrali smo neverovatne, nezaboravne mečeve jedni sa drugima, i dugo smo bili najbolji na svetu. Vidite, znam da me ne mogu svi voleti, ali mislim da mnogi poštuju ono što sam postigao, moj doprinos tenisu i njegovoj istoriji.

FOTO: N. Rašić

O Rafinom povratku Nole je rekao...

- Nadal je uvek moj glavni rival. Nije važno koliko dugo ste van terena. Iz onoga što je govorio spreman je da se vrati i verovatno će to učiniti u Australiji. Od njega mogu samo da se nadam najboljem. Ne mogu da zamislim Rafu da želi bilo šta drugo osim da osvaja najveće turnire. Vratiće se sa željom da osvoji još grend slemova i bude među najboljima na svetu. Videćemo šta će biti.

Otkrio je i kako definiše odnos sa Karlosom Alkarazom.

-Mislim da imamo odnos međusobnog poštovanja. Prijatelji smo koliko možemo s obzirom na to da smo rivali. Teško nam je da budemo veoma bliski, ali smo zajedno mnogo trenirali, imamo zanimljive razgovore, naši timovi se dobro slažu... Naravno, na terenu želimo da pobedimo jedni druge i da budemo broj jedan, ali na kraju dana, kada se meč ili turnir završi, pokazujemo poštovanje i poštovanje jednih prema drugima.

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost