UFC "REŠIO" DOPING NEPRIJATNOST: Konor Mekgregor ponovo u oktagonu!

Novosti online

12. 11. 2023. u 17:13

Ultimejt fajt šampionat (UFC) važio je za jedno od najpopularnijih nadmetanja u "MMA", borbama mešovitih stilova, ne samo zbog kvaliteta takmičara, već i zbog činjenice da je postojala doping kontrola. Činilo se da će se integritet ovog takmičenja raspasti najavom da se, navodno, pomenuta kontrola ukida, ali prvi čovek UFC-a, Dejna Vajt, najavljuje nešto drugo.

УФЦ РЕШИО ДОПИНГ НЕПРИЈАТНОСТ: Конор Мекгрегор поново у октагону!

Foto: AP

Podsetimo, nedavno je prvi čovek Anti-doping agencije Sjedinjenih Američkih Država (USADA), Trevis Tigart, obelodanio da ta organizacija više neće sarađivati sa UFC-om jer joj je traženo da se iz uobičajenih pregleda izuzme irski borac Konor Mekgregor.

Čuveni Irac bi trebalo da se vrati u oktagon, ali imajući u vidu da je "javna tajna" da upotrebljava nedozvoljene supstance (ne misli se tu na klasičan doping, već na opijate, koji su takođe zabranjeni) morao bi da prestane to na bar šest meseci, kako bi prilikom prijavljivanja za takmičenja i potonjih medicinskih provera - bio "čist" na doping testiranjima.

I, kako se Mekgregoru "nije skidalo" sa stvari koje mu prijaju a na listi su zabranjenih, UFC je tražio da USADA "progleda kroz prste" kada je o ovom takmičaru reč. Imajući u vidu da to nije dolazilo u obzir, prekinuta je saradnja koja je trajala od 2015. godine, jer je "predsednik UFC-a (Dejna Vajt), u toj situaciji stavio profit od Konorovog povratka ispred regulacijskog tela za poštene borbe", pisali su strani mediji. 

Ali, izgleda da ostaju na snazi i doping kontrole, i planovi da se čuveni irski borac vrati.

Naime, Vajt je danas izjavio ovo:

- Juče sam razgovarao sa Konorom. Kod njega je sve u redu, on je u potpunosti spreman. Treba samo da sačeka šest meseci, kako bi se vratio u sistem testiranja na doping - "otkrio" je Dejna Vajt zašto povratak Mekgregora mora još malo da pričeka: nije dovoljno čist da bi prošao testiranja. Ali, testiranja ga, svakako čekaju.

Podsetimo, Konoro Mekgregor (35) je učestvovao u 28 MMA borbi, ostvarivši 22 pobede, od čega 19 nokautom. 

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!