IZ SVE SNAGE NA POBEDU: Rukometašice u nedelju u Ankari igraju sa Turskom u kvalifikacijama

S. K.

14. 10. 2023. u 20:36

BUGARSKA je lako oduvana, novi izazov je Turska. Naša podmlađena ženska rukometna reprezentacije sutra (16.30) u Ankari u drugom kolu kvalifikacione grupe 6 za odlazak na EP 2024. u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj izlazi na megdan starim rivalkama, koje su pre četiri dana u Podgorici izgubile od Crne Gore sa 39:23.

ИЗ СВЕ СНАГЕ НА ПОБЕДУ: Рукометашице у недељу у Анкари играју са Турском у квалификацијама

FOTO: RSS

Srpkinje su poslednjih godina bez problema lomile otpor Turkinja. Međutim, naš tim je dosta podmlađen, tako da svi u našem taboru sada očekuju daleko teži i neizvesniji meč.

- Pobeda nad Bugarskom nam mnogo znači, jer smo nastupili u potpuno novom sastavu u odnosu na april i kvalifikacione mečeve za SP. Sada nas očekuje veoma težak meč u Turskoj. Dobro se poznajemo, jer smo u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa, kao i na Mediteranskim igrama igrali protiv Turske. Reč je o iskusnom sastavu koji ima veoma kvalitetne igračice i imaće veliku podršku navijača - ističe za sajt RSS selektor Uroš Bregar.

Kormilara Srbije hrabri energija koje su devojke pokazale protiv Bugarki (40:16).

- Imamo širinu u rotiranju igračica, mladost i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Daćemo sve od sebe da ostvarimo i drugu pobedu što bi za nas u ovom trenutku bilo od ogromne važnosti i tako bi u najpozitivnijoj atmosferi sačekali početak završnih priprema za SP - naglašava Bregar.

Aleksandra Vukajlović je svesna da ih očekuje daleko teži meč nego duel sa Bugarskom u Zrenjaninu.

- Turska ima jako kvalitetne igračice koje igraju u dobroj domaćoj ligi, a dobar deo devojaka je osetio Ligu šampiona. U podmlađenom sastavu sastale smo se sa Turskom pre godinu i po dana na Mediteranskim igrama i uspele smo da ih savladamo. Sigurna sam da nas sada očekuje dosta teža utakmica, pogotovo što su sigurno opasnije na domaćem terenu.

Želimo ceo plen

- TO što smo i u ranijim kvalifikacijama igrale sa njima nama iskusnijima će pomoći da pripremimo mlađe igračice, jer dobro poznajemo protivnika. Želimo da damo svoj maksimum, da unapredimo svoju igru. Najveća želja je doneti dva boda iz Turske i završiti ovaj prozor sa maksimalna četiri boda - ističe Aleksandra Vukajlović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)