STEGNUTI I NERVOZNI: Marko Ivović smatra da je najbitnije da pobeđuju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

S. K.

03. 10. 2023. u 11:52

PAO je i Egipat. Teže nego što su odbojkaši očekivali. "Orlovi" su u Tokiju u trećem kolu kvalifikacionog turnira grupe B za odlazak na Olimpijske igre savladali neugodni Egipat sa 3:1 (18:25, 25:19, 25:14, 25:16). Srbi sutra (6.00) igraju sa Finskom,a u petak (12.25) ih očekuje duel sa domaćinom, Japanom.

СТЕГНУТИ И НЕРВОЗНИ: Марко Ивовић сматра да је најбитније да побеђују на квалификационом турниру за Олимпијске игре

FOTO: FIVB

- Teška pobeda. Napeti smo i to dovodi do ovakve igre. Poraz od Turske doneo nam je dodatnu nervozu, zbog čega samo stegnuti i nervozni. Na kraju najbtnije je da smo pobedili. Ovde smo i došli da pobeđujemo. Nadam se da nam je malo lakše posle ovoga, jer Egipat je dobio Japan i samim tim se drugačije gleda na tu ekipu. Izgleda da su sve selekcije napredovale, da svi igraju odbojku, da moramo da igramo maksimalno i protiv Finske - ističe za sajt OSS Marko Ivović.

Naši su u meč ušli mlako, a Egipćani, koji su dva dana ranije pobedili Japan, odlučno. "Faraoni" su izvanrednim servisima i blokom potpuno poremetili igru Srbije, da je selektor Igor Kolaković morao da u igru ubaci Uroša Kovačevića i blokere Mašulovića i Nedeljković. Igra se ubrzo stabilizovali, igrači su zaigrali energičniji i drugi set, koji je bio nezvestan prelomili u finišu kada su se odlepili na 20:17. U trećem i četvrtom činu dominirali su Srbi, igrali skoro bez greške, dominirali na servisu, bloku, prijemu i rival je morao da se preda.

- U prvom setu nismo bili uopšte fokusirani, ne znam zašto imamo taj pritisak na startu meča. Na kraju je dobro ispalo, Urošev ulazak doneo je sigurnost ekipi, počeli smo da igramo dobor u odbrani i napadu i protivnika sveli na njegov nivo. Značajan doprinos dali su Mašulović i Nedeljković. U početku meča se borimo sami sa sobom, potrebno nam je vreme da osetimo igru, da zaigramo kao na treninzima. Kada nam je to pošlo za rukom, sveli smo Egipćane na njihov nivo. Finsku respektujemo, igraju jako brzo, napadaju, očekujem da će biti onako kako želimo - naglašava selektor Igor Kolaković.

SRBIJA - EGIPAT 3:1

DVORANA: "Jojogi" u Tokiju. Gledalaca: 2.494. Sudije: Burkjevič (Poljska) i Pučer (Italija).

SRBIJA: Kovačević 13, Kapur (libero), Krsmanović 2, Ivović 16, Kujundžić 2, Batak, Perić, Atanasijević, Mašulović 7, Luburić 13, Krsteski (libero), Podraščanin 1, Todorović 3, Nedeljković 7. Poeni - napad: 48, blok: 11, servis: 5, greške rivala: 29 (19 iz servisa).

EGIPAT: Elakani, Reda (libero), Ramadan (libero), Elosini, Asran, Dola 10, Ahmed Jusef 10, Hosam Jusef 7, Elmadi 1, Abed 1, Saudi 8, Haikal 12, Mostafa 11, Omar 1. Poeni - napad: 40, blok: 8, servis: 6, greške rivala: 20 (16 iz servisa).

Setovi: 18:25, 25:19, 25:14, 25:16.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!