MARTIN PRETI ŠAMPIONU: Španac slavio u Japanu i smanjio zaostatak na samo tri boda u Moto GP

S.R.

01. 10. 2023. u 16:15

KIŠA je onemogućila da se održi puna dužina VN Japana, ali spektakl u tek 13 krugova nije izostao. Horhe Martin nastavio je da vrši pritisak na aktuelnog šampiona Frančeska Banjaju (završio na drugoj poziciji), drugom pobedom u poslednje tri trke sjajnom vožnjom na stazi "Tvin ring Montegi". Španac se sada približio na samo tri boda Italijanu, pred nastavak šampionata 15. oktobra u Indoneziji. U "Zemlji izlazećeg sunca" na poslednjem mestu podijuma našao se Mark Markez.

МАРТИН ПРЕТИ ШАМПИОНУ: Шпанац славио у Јапану и смањио заостатак на само три бода у Мото ГП

FOTO: Tanjug/AP

Prevrtljivo nebo nagovestilo je obilne padavine, ali je trka počela po suvom vremenu. Čim su se ugasila crvena svetla, tako je kiša krenula da "kupa" pistu. Pohrlili su vozači u boks na zamene motocikla i to je izazvao totalni haos u poretku. Međutim, dvojac Martin - Banjaja izdvojili su se na čelu kolone. Odličan u teškim uslovima bio je Markez, koji se sjajno probio do trećeg mesta.

Ipak, kako se intenzitet kiše povećavao, tako je bilo sve teže za vožnju. Razumna odluka da se istakne crvena zastava na 20 minuta bila je nada da će trka moći da se nastavi. Nažalost, kako uslovi nisu bili bolji, tako je većina vozača po restartu u krugu za zagrevanje podigla ruku i signalizirala da je nemoguće voziti. Pošto je održano više od polovine trke, dodeljeni su puni bodovi, a prvenstvo se u završnici tek zakuvava.

Vozači: Banjaja 319, Martin 316, Beceki 265 bodova...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)