KORAK PO KORAK - PARIZ: Odbojkaši u Tokiju bruse formu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

S. K.

26. 09. 2023. u 13:40

KORAK po korak - Pariz. Odbojkaši u Tokiju bruse formu za start na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu 2024. "Orlovi" u subotu (6.00 po našem vremenu) borbu za francusku prestonicu počinju protiv Turske, koja je poslednjih godina dosta napredovala.

КОРАК ПО КОРАК - ПАРИЗ: Одбојкаши у Токију брусе форму за квалификациони турнир за Олимпијске игре

Foto: Privatna arhiva

- Već smo treći dan u Japanu, ekipa se aklimatizovala, imali smo još jedan dobar trening i željno očekujemo prvu utakmicu. Turska ima jako dobru selekciju, koja ima odlično leto iza sebe, osvojili su drugu ligu LN... Neugodna su ekipa i imaju par igrača koji igraju u vrhunski evropskim klubovima. Poznajemo ih, igrali smo dva puta protiv njih, imamo veliki motiv da ih pobedimo u prvom kolu - ističe za sajt OSS Marko Podraščanin.

Posle Turske slede dueli sa Tunisom, Egiptom, Finskom, Japanom, SAD i Slovenijom. Prve dve ekipe izvadiće olimpijsku vizu, ali je važna i svaka pobeda zbog što boljeg plasmana na svetskoj rang-listi. Ipak, Podraščanin ne želi da gleda dalje od subote.

- Idemo utakmicu po utakmicu, korak po korak. Čestitao bih devojkama na plasmanu u Pariz i nadam se da ćemo i mi poći njihovim putem - očekuje Podraščanin.

Aleksa Batak smatra da dobro rade ovih dana u Tokiju i da će spremni dočekati mečeve odluke. Trenutno se pravi taktika za Tursku, koja pre dve godine na EP u osmini finala umalo nije iznenadila "orlove".

- Igrali smo uoči EP dve prijateljske utakmice sa njima, uverili smo se da je to jedna sjajna ekipa. Pokazali su i na Evropskom prvenstvu da su veoma dobri. Ozbiljno shvatamo tu utakmicu i spremamo se što bolje za nju - naglašava bivši tehničar Partizana.

Batak: Daćemo sve od sebe

ALEKSA Batak veruje da će u Tokiju pokazati koliko vrede:

- Daćemo sve od sebe na turniru. Imali smo celo leto da se uigramo i sada imamo priliku da pokažemo na najbitnijem turniru šta smo radili celo leto.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja