SEDAM KORAKA DO PARIZA: Odbojkašice u subotu (4.00) protiv Meksika u Ningbou počinju borbu za Olimpijske igre

S. K.

15. 09. 2023. u 21:22

SEDAM koraka deli odbojkašice od plasmana na Olimpijske igre u Parizu. Srpkinje u suboru (4.00) na kvalifikacionom turniru u Ningbou igraju sa, na papiru, autsajderom Meksikom, a u nedelju (10.00) ih očekuje duel sa Ukrajinom, koju su na startu nedavnog EP, na kojem su osvojile srebrnu medalju, savladale lako sa 3:0.

СЕДАМ КОРАКА ДО ПАРИЗА: Одбојкашице у суботу (4.00) против Мексика у Нингбоу почињу борбу за Олимпијске игре

FOTO: FIVB

Kapitenka Maja Ognjenović, koja zbog virusa nije krenula sa devojka put kine, pridružila se ekipi u Ningbou. I nije gubila vreme, trenirala je u vreme dok su ostale devojke odmarale zbog selidbe iz Šenžena, gde su se privikavale na vremensku razliku i klimu. Dolazak ideologa igre svetskih prvakinja obradovao je sve u našem taboru, a selektoru Đovaniju Gvidetiju je pao kamen sa srca, jer na najvažnijem takmičenju ove sezone ne može da računa na drugu dizačicu, prekaljenu Bojanu Drču. Zato su se ekipom Slađana Mirković i Ana Jakšić.

U našem taboru nema dileme i sve devojke, od najiskusnije Maje Ognjenović do najmlađe Hene Kurtagić, žele da olimpijsku vizu izvade u Ningbou, kako ne bi zavisile od svetske rang liste i iduće leto od starta Lige nacije igrale u najjačem sastavu.

- Prijateljski meč sa Šenženom je pokazao da smo u dobroj formi i da smo na dobrom putu za ono što nas čeka. Nadamo se najboljem - istakla je za sajt OSS Teodora Pušić.

Da bi ostvarile cilj naše devojke moraju da bude prve ili druge. Jasno je i da ne smeju da potcene nijednog rivala. U snagu rivalki uverile su se ovog leta na EP i u Ligi nacija. Na šampionatu Starog kontinenta igrala su sa Češkom (3:1) i veoma naporno polufinale sa Holandijom (3:1). U Ligi nacija nadigrale su Kinu sa 3:1, ali su ih zato šokirale Kanada (2:3) i Dominikanska Republike (2:3), zbog kojih i nisu igrale na finalnom turniru VNL U Arlingtonu (SAD).

Osim u Ningbou, odigraće se turniri i u Tokiju (Japan) i Lođu (Poljska). Prve dve selekcije idu na Igre, tako da ćemo 24. septembra saznati koje će se šest selekcije pridružiti domaćinu Francuskoj. Ostalih pet će se plasirati na osnovu rang listi, s tim da prednost imaju kontinentalne federacije koje nisu u kvalifikacijama dale predstavnika.

RASPORED

Grupa A

PRVO kolo grupe A u Ningbou, subota: Srbija - Meksiko (4.00), Dominikanska Republika - Češka (10.00), Holandija - Kanada (10.00), Kina - Ukrajina (13.30). Nedelja: Holandija - Češka (4.00), Dominikanska Republika - Kanada (7.00), Srbija - Ukrajina (10.00), Kina - Meksiko (13.30).

Grupa B u Tokiju, subota: Belgija - Bugarska (3.00), Turska - Portoriko (6.00), Brazil - Argentina (9.00), Japan - Peru (12.25).

Grupa C u Lođu, subota: SAD - Kolumbija (11.30), Nemačka - Tajland (14.30), Poljska - Slovenija (17.30), Italija - Koreja (20.45).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)