SRBIJA U PETOM ŠEŠIRU: U Netanji (Izrael) sutra žreb za EP od 3. do 16. januara iduće godine u vaterpolu

S. K.

11. 09. 2023. u 12:20

VATERPOLISTI Srbiji prvi put u svojoj istoriji biće u petom šeširu na sutrašnjem žrebu za EP od 3. do 16. januara iduće godine u Netanji (Izrael). Olimpijski pobednici će zbog promene sistema takmičenja šampionat početi u drugoj diviziji, jer su lane na prvenstvu Starog kontinentu u Splitu bili deveti.

СРБИЈА У ПЕТОМ ШЕШИРУ: У Нетанји (Израел) сутра жреб за ЕП од 3. до 16. јануара идуће године у ватерполу

FOTO: AP/Tanjug

Osam najboljih iz Splita igraće u prvoj diviziji, a podeljeni su u četiri šešira: u prvom su Hrvatska i Mađarska, u drugom Španija i Italija, u trećem Grčka i Francuska, a u četvrtom Crna Gora i Gruzija. Ekipe iz druge divizije su u dva šešira: u petom su Srbija, Holandija, Nemačka i Rumunija, a u šestom Izrael, Malta, Slovačka i Slovenija.

Prva i druga selekcija iz dve grupe prve divizije plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će se treća i četvrta razigravati sa prvom i drugom selekcijom iz dve grupe druge divizije. To znači da "delfine" čeka paklen put do polufinala. Inače, najbolja reprezentacija sa EP izboriće Olimpijske igre. Ukoliko finale, kao na SP, igraju Mađari i Grci, onda i bronza donosi kartu za Pariz. Poslednja šansa za odlazak u francusku prestonicu je SP od 2. do 18. februara u Dohi (Katar), gde će još četiri selekcije izboriti Igre.

Na ovom EP prvi put će učestvovati 16 ženskih selekcija. I naše dame su, kao i muškarci, u drugoj grupi, u petom šeširu sa Slovačkom, Rumunijom i Velikom Britanijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)