NIKO NE MISLI NA IGRAČE: Odbojkašica Jovana Stevanović upozorava - kalendar je iscrpljujuć!

S. K.

10. 09. 2023. u 22:15

POSLEDNjI ispit ovog leta je i najteži. Odbojkašice posle Lige nacija i Evropskog prvenstva u kineskom gradu Ningbu od 16.do 24.septembra očekuje kvalifikacioni turnir grupe A za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2023. Biće to vrhunac iscrpljujuće sezone, u kojoj će naša selekcija odigrati 28 utakmica, tri manje od Turske, koja je osvojila Ligu nacija i EP.

НИКО НЕ МИСЛИ НА ИГРАЧЕ: Одбојкашица Јована Стевановић упозорава - календар је исцрпљујућ!

FOTO: M. Vukadinović

- Napomenula bih da mi se čini da organizatori svih ovih takmičenja i oni koji prave rasporede ne vode računa puno o mentalnom i fizičkom stanju svakog igrača iz svake reprezentacije, koja učestvuje na ovim turnirima. Ne pričam samo za Srbiju, nego za sve. Jer, zaista je vrlo, vrlo naporno i fizički i mentalno da se sve to uradi na maksimalnom nivou – ističe za sajt OSS Jovana Stevanović.

Ali, i devojke, kao i muškarci, su navikle na naporne letnje sezone. Srpkinje se trude da zaborave što pre Evropsko prvenstvo na kojem su osvojile srebro posle poraza od Turske (2:3) i da se maksimalno fokusiraju na turniru U Ningbu, na kojem dve najbolje selekcije vade vizu za Pariz.

- Očekuje nas vrlo težak i zahtevan turnir, jedan od najbitnijih ovog leta. Odlazak na Olimpijske igre je san svakog sportiste, bez obzira koliko puta je učestvovao na najvećem sportskom takmičenju. Jednostavno svaki put je poseban osećaj – naglašava Stevanovićeva.

Naše devojke u prvom kolu, 16.septembra igra sa Meksikom. Potom slede dueli sa Ukrajinom, Kanadom, Češkom, Dominikanskom Republikom, Holandijom i Kinom.

- Na kvalifikacijama nas očekuju iskusne ekipe, koje napreduju iz godine u godinu, tako da utakmice neće biti nimalo lake. Zato moramo da se spremimo maksimalno i fizički i mentalno. Apsolutno za svaki meč, od prvog do poslednjeg – podvlači Jovana.

Podsetimo vizu na tri turnira, osim u Ningbu, igra se u Tokiju i Lođu izvadiće šest selekcija. Sedmi učesnik je domaćin Francuska, a preostalih pet plasiraće se na osnovu svetske rang liste, s tim što prednost imaju kontineti koji nemaju predstavnike u Parizu.

Jakšić: Neće biti lako

SELEKTOR Đovani Gvideti je iznenada poveo na put tehničarke Anu Jakšić i Slađanu Mirković, jer se Maja Ognjenović još oporavlja od bolesti, a Bojana Drča je morala da odustane od turnira.

- Poziv je došao iznenada. Nikad nije prijatno kada se to desi na brzinu, ali snaći ćemo se, poznajemo se i videćemo kako će biti. Ja sam letos i bila na pripremama sa devojkama. Inače, nijedna utakmica na turniru neće biti laka, tako da će biti potrebno zajedništvo, fokus da preskočimo sve prepreke.Srbija se uvek dobro nosi sa pritiskom i opterećenjem, tako da verujem da ćemo izboriti Igre – kaže Ana Jakšić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)