MORAMO NA OLIMPIJSKE IGRE: Maja Aleksić otkriva, odbojkašice odlučne da u Kini da izvade kartu za Pariz 2024

S. Krstović

10. 09. 2023. u 20:39

EMOCIJE sa Evropskog prvenstva se još nisu slegle, a odbojkašice moraju da se fokusiraju na najvažniji ispit u ovoj sezoni, kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. Devojke su preksinoć otputovale u Šenžen (Kina), gde će se pripremati do 14. septembra, kada se sele u Ningbo, gde će od 16. do 24. septembra igrati na veoma jakom turniru grupe A, na kojem će prve dve selekcije izvaditi kartu za francusku prestonicu.

МОРАМО НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Маја Алексић открива, одбојкашице одлучне да у Кини да изваде карту за Париз 2024

Foto: Arhiva Novosti

- Imale smo tri, četiri dana da budemo sa porodicom, da nakupimo energiju. Psihički smo spremne na sve, od porodice i prijatelja smo odvojena tokom cele godine, a i na početku priprema u maju znale smo šta nas čeka. Ne pada nam teško, jer volimo da igramo za Srbiju - ističe za "Novosti" Maja Aleksić.

Blokerka svetskih prvakinja ističe da im nije bilo prijatno kada su se iz Brisela vratile kao vicešampionke Evrope:

- Kada znamo koliko su svi verovali u nas i koliko su nam svi slali podršku nekako imamo utisak da smo razočarale prvo sebe, onda i sve ljude koji su verovali u nas. Ali, nema vremena da se žali, jer moraju da se igraju nove utakmice, očekuje na najvažnije do sezone, kvalifikacije za Olimpijske igre, koje nimalo nisu lake.

Maja primećuje da će protiv svakog protvnika, od Meksika do Kine, morati da igraju na visokom nivou:

- Moramo da budemo u prve dve ekipe, a imamo sedam utakmica za devet dana, što je jako teško. Fizički će biti mnogo teže nego psihički, ali smo posle Lige nacija imale bazične pripreme za EP i ovaj turnir. Samo se nadamo da će zdravlje da nas posluži, da leto prođe bez povreda.

Aleksićeva priznaje da još nisu svesne da su, ipak, na EP u Briselu napravile veliki uspeh, iako ih još peče poraz od Turske (2:3).

- Teško nam je pao taj poraz i ne želimo da se vraćamo na finale i pričamo o tome. Moramo što pre da zaboravima, jer nas očekuje ogroman posao - podvlači Maja.

Turnir u Ningbu otvaraju u subotu, 16. septembra (4.00 po našem vremenu) protiv Meksika, a zatvaraju 24. protiv Kine. Očekuju ih i dueli sa Ukrajinom, Kanadom, Češkom, Dominikanskom Republikom i Holandijom

- Baš težak raspored, pogotovo što poslednje tri utakmice igramo dan za danom. I termini su šaroliki, igramo u 10 ujutro, pa u 16, pa u 20... Baš zato je najbitnije da ostanemo zdrave, jer u tom slučaju neće biti problema oko naše igre. Ne mogu da verujem da su ovako naporne kvalifikacije.Stvarno je previše, sedam utakmica za devet dana - naglašava Aleksićeva.

Podseća Maja da su tokom celog leta imale samo sedam, osam dana odmora:

- Šta ćemo, nama je cilj da se kvalifikujemo i sigurna sam da ćemo dati sve od sebe, da to i ostvarimo. Kao kada u petom setu treba da se zapne najviše, tako isto i sad. Poslednji turnir ove sezone, treba da damo maksimum i da se kvalifikujemo. Ako se ne kvalifikujemo, gledaće se svetska rang lista, tako da ćemo morati u punom sastavu da igramo iduće godine Ligu nacija. A to ne želimo i zato hoćemo da već sada izvadimo kartu za Pariz.

Od Meksika do Kine

ODBOJKAŠICE u prvom kolu grupe A u Ningbu 16. septembra (4.00 po našem vremenu) igraju sa Meksikom. Dan kasnije sastaju se sa Ukrajinom (10.00). U utorak, 19. septembra odmeriće snage sa Kanadom (4.00), a 20. sa Češkom (10.00). Posle dana odmora sledi pakleni ritam: 22. sa Dominikanskom Republikom (4.00), 23. sa Holandijom (10.00), a 24. sa Kinom (13.30).

Ostale grupe - B (Tokio): Japan, Peru, Belgija, Bugarska, Turska, Portoriko, Brazil, Argentina. C (Lođ): Poljska, Slovenija, SAD, Kolumbija, Nemačka, Tajland, Italija, Koreja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić