NOVI JUSAIN BOLT? Jamajka gleda u (n)ovog sprintera i ne trepće (VIDEO)

Novosti online

19. 08. 2023. u 21:00

MESTO u srcima jamajčanskih ljubitelja atletike upražnjeno je od odlaska Juseina Bolta u penziju, a čini se da bi dvadesetdvogodišnji atletičar Oblik Sevilj mogao da popuni tu prazninu.

НОВИ ЈУСАИН БОЛТ? Јамајка гледа у (н)овог спринтера и не трепће (ВИДЕО)

EPA

Govoriti o svim uspesima Juseina Bolta trebalo bi dosta vremena, a deluje Jamajka ima novog atletičara za ponos. Momka koji je spreman da iznova pomeri granice ovog sporta. Ne samo da je Oblik Sevilj očarao sve, već je pokazao da je spreman da pokori svet "kraljice sporova". 

Na startu kvalifikacija na Svetskom prvenstvu u Budimpešti zablistao je mladi Jamajčanin, istrčao je neverovatnu trku i uz usporavanje pred cilj došao je do prvog mesta uz vreme 9,86 sekundi. "Usput" je nadmašio i aktuelnog šampiona, Freda Kerlija.

U prilog Seviljovom uspehu i dominaciji govori podatak da je u kvalifikacijama ostvario isti rezultat koji je Kerli ostvario prošle godine kada je osvojio zlatnu medalju. 

Inače, kada su se kvalifikacije okončale, Oblik Sevilj je imao najbolje vreme, a drugi je, sa 9,95 bio trostruki osvajač zlata sa prethodna dva svetska prvenstava, istina na 200 metara i u štafeti 4h100, Amerikanac Noa Lajls. 

"Treće mesto" podelili su Akani Simbine iz Južne Afrike i Kenijac Ferdinand Omanjala sa 9,97, dok su ispod deset sekundi stazu pretrčali još Amerikanci Kristijan Kolman (9,98) i pomnenuti branilac trona Fred Kerli (9,99).

EPA

Ko je Oblik Sevilj? 

Sevilj je pohađao Kalabar srednju školu, trenirao je atletiku pod trenerom Glenom Milsom,  a 2019. godine prvi put je na sebe skrenuo pažnju tokom takmičenja na Kajmanskim ostrvima kada je 100 metara istrčao za 10,24 sekundi. 

Istakao se i na nacionalnom prvenstvu za atletičare do 20 godina kada je 100 metara istrčao za 10,13 sekundi. Drugo mesto osvojio je u trci na 100 metara na Panameričkom prvenstvu u Kosta Riki. 

Pandemija Kovid virusa sprečila ga je da se takmiči 2020. godine, a godinu dana kasnije imao je četvrto najbrže vreme u olimpijskim kvalifikacijama (10,10 sekundi). Finalnu trku završio je na trećoj poziciji. Blistao je i u Tokiju gde je došao do polufinala. 

Nema sumnje da je pred mladim atletičarom svetla budućnost, a hoće li nadmašiti legendarno sunarodnika pokazaće vreme pred nama. Za sada, zapamtite njegovo ime - Oblik Sevilj.

BONUS VIDEO: KO JE NAJPLAĆENIJA SPORTISKINjA: Objavljena lista zarada za 2022 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)