"ODBOJKO, HVALI TI ZA SVE!" LJiljana Ranković emotivno završila karijeru u 30. godini, ovo pismo će mnoge ganuti

Novosti online

02. 08. 2023. u 19:05

NAŠA poznata odbojkašica Ljiljana Ranković odlučila je da u 30. godini završi bogatu karijeru. Počela je u rodnom Valjevu, slavu stekla u Vizuri, s kojim je osvojila tri titule prvaka Srbije. U zemlji je igrala i za Ub, dok je u inostranstvu najuspešnija bila u Francuskoj, gde se radovali tituli. Ipak, česte povrede su je primorale da se ranije penzoniše.

ОДБОЈКО, ХВАЛИ ТИ ЗА СВЕ! Љиљана Ранковић емотивно завршила каријеру у 30. години, ово писмо ће многе ганути

foto nebojša paraušić

- Ponekad moramo doneti odluke koje će nam promeniti život. Poćeti sve od nule. I na kraju naučiti kako da budemo snažni, sami. Ljubav na prvi pogled, dodir lopte,trening. Bila je to šansa za bolji život, uspešniji, srećniji. I dan danas mogu da se setim kako sam trčala u školsko dvorište da preuzmem patike od svog brata. Smešno ali da, delili smo iste patike da ne stavljamo roditelje na dodatni trošak. I tada trčeći na trening u tom trenutku znam, ovo je moj život. Ovo želim. Biće ponosni na mene. A ja ću biti ono što želim. Pokretač svog života.

Borba, radost, suze, bol. Jedna sekunda, loš doskok. Jedna operacija, druga, nova povreda. Preživiš, sa ožiljcima ali preživiš. Ojačaš. Postaneš imun na bol, ljude. Upoznaješ one kojima si večno zahvalan, one koje ti promene život. Sretneš i one koje ne želiš, kojima je uspeh važniji od svega. Zgaziće te zarad tog istog uspeha.

Padneš, ustaneš. Popneš se na postolje kao prvak ili prolaziš pored onih koji slave. Kriva si, nisi kriva. Loš poen. Pogrešiš. Padneš i ustaneš. Nekada dobijaš hvala, nekada ne. Više nisi potrebna. Okreću ti leđa. Postaješ robot koji svoje telo nauči da sluša.

I tada dolazi ta sekunda u kojoj ti telo kaže ne mogu više. Srce želi, misli nije gotovo ali jeste. Borba sa glavom i pitanje da li je vredno? Želim da trčim ponovo. Želim novi život sve od nule. Staneš ispred ogledala, pogledaš sebe i svoje ožiljke i kažeš hvala ti.

Hvala što si se borila. Što nisi odustala kada je bilo najteže. Što nisi uzvraćala udarce. I što nisi postala ona osoba koja gazi sve zarad uspeha. Bila si i ostala moja prva ljubav. Uz tebe sam naučila da osećam.

I ne, ovo nije tužan oproštaj, ovo je zajednička borba. Ovo je zahvalnost za život koji sam imala.

Ponekad je bilo preteško ali je vredelo naučiti da je život borba. Bog ti uzme kap ali ti da okean. Spremna sam za svoj okean, ponosna na sebe.

Odbojko, volim te. Hvala ti za sve.

Tvoja Lili" - napisala je na Instagramu Ljiljana Ranković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave