DEVET KLUBOVA POD „CRVENO-BELOM“ ZASTAVOM: Revitalizovan rad Sportskog društva Vojvodina

S. B.

02. 08. 2023. u 16:00

DRAGOLjUB Zbiljić, predsednik fudbalera sa „Karađorđa“, predsednik je i Sportskog društva Vojvodina, Dušan Bajatović, prvi operativac rukometnog šampiona Srbije, potpredsednik, dok je Aleksandar Jovančević, rvački šampion i trener, generalni sekretar Društva čiji je rad revitalizovan na Skupštini u utorak uveče na fudbalskom centru „Vujadin Boškov“.

ДЕВЕТ КЛУБОВА ПОД „ЦРВЕНО-БЕЛОМ“ ЗАСТАВОМ: Ревитализован рад Спортског друштва Војводина

S.B.

Najviše telo Društva okupilo je devet sportskih kolektiva pod „crveno-beli“ barjak Sportskog društva Vojvodina, da zajedničkom saradnjom doprinesu unapređenju sporta u Novom Sadu i Vojvodini.

– Osnovni motiv osnivanja Sportskog društva Vojvodina je lokalpatriotizam - rekao je Zbiljić ne krijući ponos što je jednoglasno imenovan. - Svi članovi doživljavaju Novi Sad i svoje klubove kao najvažnije u državi i kao nešto sveto i što mora da nam bude zajednička tačka spajanja. Cilj je da budemo najbolje organizovani i sa najboljim sportskim rezultatima, da svake godine osvojimo barem dve šampionske titule i uz nacionalne Kupove ukupno tri do četiri trofeja. Željni smo evropskih utakmica u svim sportovima, po ugledu na naše rukometaše. Takođe, očekujemo da Društvo bude finansijski pozitivno i da fudbaleri budu lokomotiva i za sobom povlače rezultate ostalih.

Po rečima Bajatovića, upravo su jedinstvo i lokalpatriotizam odrednice klubova namerenih da se vrati sport u Novi Sad.

- Mnogo toga je urađeno na sanaciji svih klubova, a ideja je da pomognemo i amaterske klubove, da ujedinjeni podržavamo jedni druge i lakše stignemo do organizacionih rešenja. Takođe, namera je kroz pul sponzora i promociju sporta, kao zdrave opcije mladih, formiramo nov sistem, finansijski održiv za šansu mladim sportistima da ime Vojvodine svetli na sportskom nebu u Srbiji i regionu, ali i u Evropi - rekao je Bajatović.

„Plave zvezde čuvarkuće“

PREDSTAVNICIMA klubova koji nose ime Vojvodina, članovima Društva, uručene su „Plave zvezde čuvarkuće“: košarkašima, odbojkašima, atletičarima, rvačima, hokejašima, vaterpolistima, fudbalskim klubovima u muškoj i ženskoj kokurenciji i rukometašima Vojvodine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VATERPOLO OSTAJE BEZ VELIKANA: Kraj karijere legendarnog golmana reprezentacije Srbije