ITALIJANKE TESTIRAJU SRPKINJE: Selektor Đovani Gvideti odredio 14 odbojkašica za duele sa evropskim prvakinjama

S. K.

01. 08. 2023. u 12:32

POSLE napornih, bazičnih priprema na Palama, Republika Srpska, odbojkašice su se vratile u Beograd, gde će trenirati sve do nedelje, kada putuju u Firencu na pripremne mečeva sa Italijankama. Svetske prvakinje odmeriće snage sa evropskim šampionkama u ponedeljak i utorak, 7. i 8. avgusta, od 17.30 časova.

ИТАЛИЈАНКЕ ТЕСТИРАЈУ СРПКИЊЕ: Селектор Ђовани Гвидети одредио 14 одбојкашица за дуеле са европским првакињама

FOTO: N. Skenereija

Selektor Đovani Gvideti na put će povesti 14 odbojkašica. Mečeve sa Italijankama igraće: Maja Ognjenović, Bojana Drča (tehničarke), Tijana Bošković, Ana Bjelica (korektorke), Teodora Pušić, Aleksandra Jegdić (libera), Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić (blokeri), Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović i Aleksandra Uzelac (primači).

Od devojka koje su vežbale na Palama neće putovati tehničarka Ana Jakšić i primači Mina Mijatović i Jovana Cvetković.

Po povratku iz Italije naše dame nastaviće u Beogradu pripreme za Evropsko prvenstvo od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.

Podsetimo, Srpkinje su u grupi A (Gent), gde će prvi meč odigrati 18. avgusta protiv Ukrajine. Potom se 20. sastaju sa Slovenijom, 21. sa Poljskom. U sredu, 23. avgusta, očekuje ih duel sa Mađarskom, a dan kasnije sa Belgijom stavljaju tačku na utakmice u grupi A.

Prve četiri selekcije izboriće osminu finala, gde će se ukrastiti sa grupom C, u kojoj su Grčka, Nemačka, Turska, Švedska, Azerbejdžan i Češka.

Pre dve godine u Beogradu Italija je osvojila titulu prvaka Evrope pobedom nad Srbijom od 3:1. Bronzi se radovala Turska.

Tri puta vladarke Evrope

ODBOJKAŠICE Srbije dosada su tri puta bile prvakinje Evrope: 2011, 2017. i 2019. Imaju i dva srebra (2007, 2021), kao i dve bronze, 1951. i 2015. godine. Sve medalje, osim prve, osvojile su pod komandom Zorana Terzića, koji se posle Beograda 2021. povukao sa klupe Srbije i preuzeo Rusiju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!