SRBIJA JE I DALJE SILA: Drama kakva se retko viđa za plasman "delfina" u polufinale Svetskog prvenstva

Novosti online

25. 07. 2023. u 08:54 >> 10:50

Vaterpolisti Srbije pobedili su danas selekciju Italije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva rezultatom 15:14 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2, 4:3) i plasirali se u polufinale.

СРБИЈА ЈЕ И ДАЉЕ СИЛА: Драма каква се ретко виђа за пласман делфина у полуфинале Светског првенства

FOTO: VSS/A. Krupanić

Srbija je meč otvorila sa dva gola koja su postigli Nikola Jakšić i Đorđe Lazić za vođstvo od 2:0.

Italija je ubrzo stigla do izjadnačenja i do poslednje četvrtine utakmica je bila neizvesna. Igralo se gol za gol do poslednje sekunde meča.

U poslednjem kvartalu Italija je preko Di Fulvija ponovo povela sa 10:9. Srbija je nastojala da stigne do izjednačenja i uspela je u tome, strelac je bio Strahinja Rašović za 10:10. Zatim je Di Fulvio pogodio za 11:10 i 48 sekundi pre kraja Nemanja Ubović je uspeo da zatrese mrežu za 11:11.

Tokom peteraca vaterpolisti Srbije su bili sigurni, jedino je Radulović bio neprecizan. Sa druge strane za Italiju bili su neprecizni i Di Some i Damonte.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Strahinja Rašović sa tri gola, dok su Nikola Jakšić i Radomir Drašović dodali po dva gola. U selekciji Italije istakli su se Frančesko Di Fulvio koji je postigao tri, dok su Đakomo Kanela, Lorenco Bruni i Eduardo Di Soma dali po dva gola.

U polufinalu Svetskog prvenstva Srbija će snage odmeriti sa reprezentacijom Grčke.

 

 

Srbija - Italija 15:14

Peterci

15:14 - Strahinja Rašović pogađa za polufinale

Mitrović opet brani

14:14 - Jakšić odgovara

13:14 - Prešuti na iskustvo

13:13 - Vučinić siguran

12:13 - Di Fulvio jedva

Promašuje i Radulović

Brani Mitrović

12:12 - Drašović uz dosta sreće

11:12 - Fondeli vara Mitrovića

Četvrta četvrtina

11:11 - Ubović pogađa 48 sekundi pre kraja, opet je nerešeno.

10:11 - Italija opet dolazi do prednosti. Provereni recept, Di Fulvio igrač više i pogodak.

10:10 - Rašović pogađa sa igračem više i pokazuje zbog čega je najbolji igrač Srbije.

9:10 - Di Fulvio! Posle čudnog isključenja Rašovića, Di Fulvio sa spoljne pozicije gađa ispod Mitrovića. Fantastičan gol.

Treća četvrtina

9:9 - Vučinić opet vraća rezultat na početak. Kakvih nas osam poslednjih minuta čeka u Fukuoki

8:9 - Frančesko di Fluvio pogađa. Drže Italijani korak ispred našeg tima.

8:8 - Evo ga! Rašović vrhunski šutira sa leve strane, opet je pao golman Italije i koristimo šansu - ne damo da se odlepe.

7:8 - Još jednom Italijani imaju igrača više i to koriste. Nije bilo odbrane od šuta Lorenca Brunija.

7:7 Kakav gol Vasilija Martinovića! Na debiju na Svetskom prvenstvu postigao je svoj prvi pogodak upravo protiv Italije.

6:7 - U padu je bio Veloto, nije to bila sjajna akcija Italije, ali je opet na lukav način Italijan ubacio loptu u našu mrežu.

6:6 - Gol Jakšića! Sada je Srbija odlično reagovala nakon isključenja koji su zaradili Italijani.

5:6 - Nikolas Prešuti donosi novu prednost svom timu. Italijani su iskoristili igrača više.

Druga četvrtina

Strahinja Rašović promašuje peterac i na nešto malo veći odmor Italija i Srbije odlaze poravnati.

5:5 - Di Soma izjednačuje sa pet metara.

5:4 - Bravo, preokret Srbije! Prvo je Radulović okrenuo Velota, a onda Strahinja Rašović pokazao da ima strašan šut - ispod golmana Italije!

4:4 - Rašović! Posle neuspele kontre, Strahinja Rašović preuzima odgovornost i postiže četvrti gol za Srbiju. Njegov 17 pogodak na SP.

3:4 - Šteta! Opet vođstvo Italijana nakon nekoliko propuštenih šansi Srbije... Lopta je išla 84 km/h, pogodio je Eduardo Do Soma.

Videli smo i VAR na meču. Sudije su prekinule meč da bi gledale usporeni snimak jednog kontakta, a na kraju je lopta pripala Srbiji.

Prva četvrtina

3:3 -  Jakšić je iznudio peterac, a gol Srbiji doneo je Radomir Drašović. Delfini nisu promašili kazneni udarac na ovom prvenstvu do sada - imaju 5 od 5.

2:3 - Šteta, greška našeg tima dala je protivniku priliku za novi pogodak, što je Italija iskoristila i došla je do velikog preokreta preko Kanele.

2:2 - Nažalost, ekspresno su se Italijani vratili, izjednačenje im je doneo Lorenco Bruni.

2:1 - Pet minuta je trebalo Italijanima da postignu prvi pogodak na meču. Đakomo Kanela postiže gol, pao je Branislav Mitrović i ovaj šut nije mogao da zaustavi, za razliku od brojnih na početku susreta.

2:0 - Najbolji start Srbije na Svetskom prvenstvu pošto i Lazić posle divne kombinacije postiže gol. Zakasnili su Italijani da ga zaustave, vrhunska asistencija za našeg igrača na dva metra.

1:0 - Posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane i grešaka. Jakšić postiže prvi pogodak na meču. Odlične odbrane na startu meča. Mitrović je začarao mrežu "delfina".

Prva četvrtina

Uoči meča

Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije igra najvažniji meč na Svetskom prvenstvu u Japanu, od 9.30 (RTS, Arena) se sastaje sa Italijom u četvrtfinalu šampionata.

Srbija je u grupi zabeležila pobede protiv Južne Afrike 30:5 i Crne Gore na peterce 17:15 dok je od Španije poražena 16:14. Potom je u osmini finala bila bolja od Japana 16:10, ali je sada čeka težak posao sa aktuelnim vicešampionima sveta.

Italija je skup sjajnih pojedinaca koje predvodi najbolji igrač za prošlu godinu Di Fulvio, tu si u Fondeli, Del Lungo, Di Soma, Veloto, Ečenike...a vodi ih iskusni trener Alesandro Kampanja od 2009. i pod njegovim rukovodstvom je Italija bila prvak sveta 2011. i 2019.

- Turnir tek počinje, mi iskusniji reprezentativci to najbolje znamo. Svaki četvrtfinalista ima pravo da se nada. Italija ima kvalitet nema priče, dugo igraju zajedno. Forsiraju vaterpolo sa kontaktima i uplivavanjima. I dalje je lopta u našem dvorištu, sve od nas zavisi. Ako bude kvaliteta u odbrani možemo očekivati neizvesnu utakmicu i ako završnica bude egal onda možemo i da pobedimo – rekao je Branislav Mitrović, najiskusniji igrač u našem timu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (4)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov