VREME JE ZA SLAVLJE: Odbojkaši se nadaju da će sutra na turniru LN u Anahajmu savladati Argentinu

S. K.

03. 07. 2023. u 11:37

KORAK po korak do Gdanjska. Odbojkaši su doputovali u Anahajm (SAD), gde već sutra (22.00 po našem vremenu) startuju na turniru trećeg vikenda Lige nacija protiv uvek neugodne Argentine. Za obe selekcije je duel možda i presudan u borbi za odlazak na finalni turnir od 19. do 23. jula u Poljskoj.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СЛАВЉЕ: Одбојкаши се надају да ће сутра на турниру ЛН у Анахајму савладати Аргентину

FOTO: FIVB

"Orlovi" moraju brzo da se priviknu na vremensku razliku od devet sati kako ne bi protiv "gaučosa" delovali uspavano.

- Prvi dan je protekao u adaptaciji, ali najvažnije je da smo svi zdravi i da sa nestrpljenjem očekujemo početak turnira. Kada smo stigli nismo mogli da koristimo dvoranu, već smo u okolini hotela i hale, koji su praktično spojeni, imali istezanje kako bismo sebi obezbedili dobar san, koji nam je neophodan - kaže za sajt OSS selektor Igor Kolaković.

Argentinci u ovom trenutku imaju pobedu više od naše selekcije, tako da je ulog veliki.

- Igrali su dobro u protekla dva vikenda. Ovde ih predvodi tehničar De Čeko, po kojem su i prepoznatljivi. Očekujem težak meč, dovoljno je reći da su ispred nas na svetskoj listi i da su nas pobedili u osmini finala SP u Poljskoj i Sloveniji. Igraju jako dobro, ali su i veliki izazov za naše momke - naglašava Kolaković.

Bloker Petar Krsmanović podvlači da nemaju mnogo vremena za odmor.

- Ovaj vikend je odlučujući za nas u borbi za četvrtfinale Lige nacija. Sigurno je da ćemo u sve četiri utakmice dati sve od sebe da završimo među osam najboljih. Prvi rival nam je uvek neugodna Argentina, koja nas je poslednjih godina iznenadila više puta. Vreme je da im vratimo istom merom - ističe Krsmanović.

Prekaljeni srednjak ističe da ekipi mnogo znači što su se u tim vratili kapiten Uroš Kovačević i Marko Podraščanin.

- Nadam se da ćemo sa njima već protiv Argentine igrati najbolje do sada. Na prva dva vikenda bilo je mnogo dobrih stvari, ali ima elemenata koje moramo da popravimo i nadam se da će nam to poći za rukom već ovde - podvlači Krsmanović.

"Orlove", koji su trenutno deveti sa četiri pobede i četiri poraza, u Kaliforniji očekuju dueli i sa Kubom (petak, 2.00), Francuskom (petak, 22.30) i Bugarskom (subota, 22.30).

Kolaković: Teren će sve pokazati

SRBI su u Americi jači za Uroša Kovačevića i Marka Podraščanina.

- Videćemo koliko će moći sada da nam pomognu. Značiće njihovo iskustvo, samo ne znamo koliko mogu da pruže na terenu. Ali važno je da su konačno u sistemu. To je bitno ne samo zbog ovog turnira, već i zbog EP i kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre - naglašava selektor Igor Kolaković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)