BRAVO, MAJSTORI! Odbojkaši Srbije jači od pune hale i velikog rivala, spasavali meč lopte i - trijumfovali! (VIDEO)

Novosti online

25. 06. 2023. u 19:35

BOLAN poraz od izuzetno jake Italije ne samo da je zaboravljen, već su odbojkaši Srbije na završetku drugog vikenda Lige nacija u Roterdamu fantastično odigrali možda i presudan meč za odlazak na finalni turnir u Gdanjsku. Protiv domaćina, Holandije, koja se poput "orlova" takođe bori za osmo mesto, koje vodi na završno nadmetanje, Srbija je trijumfovala sa 3:2, po setovima 22:25, 25:21, 21:25, 35:33, 15:9.

БРАВО, МАЈСТОРИ! Одбојкаши Србије јачи од пуне хале и великог ривала, спасавали меч лопте и - тријумфовали! (ВИДЕО)

FOTO: FIVB

Podsetimo, selektor Igor Kolaković je u petak protiv svetskih i evropskih prvaka (0:3) morao da čuva najiskusnije igrače, kako bi oporavljeni i što svežiji izašli na megdan "lalama". Luburića je mučilo koleno i prehlada, Ivović nije bio spreman za četiri duela za šest dana, Krsmanović je istegao list protiv Nemačke.

Svi su igrali protiv Holandije.

I to odlično, kao i njihovi saigrači.

Srbija je gubila sa 0:1 u setovima, pa sa 1:2, potom u četvrtom dvaput spasavala meč-loptu, a na kraju trijumfovala i to uz 26 poena Mirana Kujundžića, 20 Dražena Luburića, 17 Petra Krsmanovića i 13 kapitena, Marka Ivovića.

U selekciji Holandije najbolji je bio Marten van Garderen sa 19 poena.

Evo i najzanimljivijih detalja sa ovog izuzetnog meča:

Posle ovog trijumfa, naša odbojkaška reprezentacija se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli Lige nacija sa 11 bodova.


Srbija će tokom treće sedmice ovog nadmetanja, od četvrtog do devetog jula igrati protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske.


Finalni turnir Lige nacija biće odigran od 19. do 23. jula u Gdanjsku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)