"AZURI" PRESLIŠALI "ORLOVE": Odbojkaši Srbije doživeli lekciju od svetskih i evropskih prvaka

S. K.

23. 06. 2023. u 22:01

Silni „azuri“ – nemoćni „orlovi“. Odbojkaši kao da su se pre meče pomirili da će u trećem kolu turnira Lige nacija u Roterdamu da izgube od evropskog i svetskog prvaka, Italije – 0:3 (11:25, 21:25,20:25). Ivović i drugovi u nedelju (16.00) igraju veoma važan meč sa domaćinom, Holandijom.

АЗУРИ ПРЕСЛИШАЛИ ОРЛОВЕ: Одбојкаши Србије доживели лекцију од светских и европских првака

FOTO: OSS

Selektor Igor Kolaković je na teren izveo kombinovanu postavu, s namerom da Ivovića, Luburića, Krsmanovića i Todorovića odmori za ključan duel sa „lalama“. Šansu je pružio igračima sa klupe, a oni su na megdan Italijanima izašli stegnuto, sapeto, zbunjeno. To su „azuri“, koji su igrali u najjačem sastavu, znali da kazne i ekspresno povedu sa 1:0.

Srbi su se okružali od drugog seta. Zaigrali su hrabrije, agresivnije, opasnije u napadu, na momente su umeli da namuče Italijane. U drugom su uspeli i da povedu (8:7, 9:8), ali je favorit brzo vratio prednost i nije dozvolio da bude iznenađen. U trećem činu su uspeli da se primaknu na 13:14 i 18:20, ali više od toga nisu mogli.

Jednostavno Italijani su bili bolji u svim elementima igre, naročito su dominirali na bloku, servisu i prijemu. I napravili su samo pet grešaka, za razliku od naših koji su im poklonili 21 poen.

SRBIJA - ITALIJA 0:3 (11:25, 21:25, 20:25)

DVORANA u Roterdamu. Gledalaca: 2.000. Sudije: Ivanov (Bugarska) i Kaćador (Brazil).

SRBIJA: Kapur (libero), Katić, Krsmanović, Ivović, Kujundžić 10, Batak, Perić 15, Mašulović 4, Luburić, Krsteski (libero), Petrović, Todorović, Vučićević 12, Nedeljković 6. Poeni – napad: 40, blok: 6, servis: 1, greške rivala: 5 (1 iz servisa).

ITALIJA: Mikeleto 9, Đaneli 3, Sbertoli, Skanferla (libero), Galasi, Lavija 7, Romano 15, Ancani 6, Đironi, Ruso 13, Rinaldi, Federiki (libero), Kaneši, Magaljini 1. Poeni – napad: 37, blok:12, servis: 5, greške rivala: 21 (11 iz servisa).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!