"POSLE DUGO VREMENA!" Odbojkašice Srbije nokautirale Hrvatsku, zadovoljne učinjenim

S. K.

18. 06. 2023. u 20:48

ZLATNE dame se nisu igrale sa ugledom. Odbojkašice su u poslednjem kolu turnira drugog vikenda Lige nacija u Braziliji opravdale ulogu favoritkinja protiv Hrvatske – 3:1 (25:16, 25:11, 23:25, 25:17). Srpkinje se kasno večeras vraćaju u Beograd, a potom krajem nedelje putuju u korejski Suvon, gde će od 27.juna do 2.jula da igraju sa Kinom, Nemačkom, Dominikanskom Republikom i Bugarskom.

ПОСЛЕ ДУГО ВРЕМЕНА! Одбојкашице Србије нокаутирале Хрватску, задовољне учињеним

FOTO: FIVB

Svetske prvakinje su dominirale u prva dve seta i pokazale Hrvaticama da su mnogo kvalitetnije. Međutim, u trećem činu dolazi do opuštanje, rivalke dolaze do svoje igre, nameću ritam i osvajaju počasan set. U četvrtom setu opet su se stvari vratile na svoje i Ana Bjelica i drugarice su konačno u Ligi nacija osvojile sva tri boda.

Želeli smo da meč okončamo sa 3:0,ali Hrvatska je promenila dosta igračica i ritam igre u trećem setu. Videlo se i da su se moje devojke malo opustile, da su slabije igrale u odbrani i pravile neiznuđene greške. Srećom u četvrtom setu smo vratili svoj ritam i posao završili na željeni način – rekao je za sajt OSS selektor Đovani Gvideti.

Posle šokantnog prvog vikenda u Antaliji, gde su doživele sva četiri poraza, u Braziliji je utisak mnogo povoljniji, jer su tri puta slavile i izgubile od Brazila u taj-brejku – 2:3.

U brazilskoj prestonici odigrali smo dosta setova. Prirodno je da su devojke umorne, ali moramo da se pripremimo za treći, odlučujući turnir u Suvonu. Pokazali smo napredak u igri u odnosu na prvi vikend, ali to još nije na dobrom nivou. Mislim da devojke mogu da igraju mnogo bolje, samo kada bi bile slobodnije i opuštenije – naglasio je Gvideti.

Ono što je najvažnije je da su Srpkinje ostale u trci za finalni turnir u Arligtonu (SAD).

Protiv Hrvatske je na papiru bilo donekle lakše, što govori i rezultat. Ali, nije bilo nimalo lako pogotovo posle tri naporna meča. Fizički smo dosta iscrpljene, tako da i protiv Hrvatica nije bilo lako. Najvažnije da smo pobedile, dobro odradile turnir i mislim da smo došle do neke svoje igre, tako da se nadam da ćemo nastaviti da napredujemo i dalje – istakla je Slađana Mirković.

I Sara Lozo veruje da su iz meča u meč sve bolje:

- Posle dugo vremena osvojile smo sva tri boda. Mislim da smo se opustile u trećem setu i da nam je pala koncentracija posle dva sjajno odigrana seta. Na kraju smo se vratile, pobedile i nadamo se najboljem do kraja Lige nacija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024