GVIDETI JE BAŠ UZBUĐEN: Katarina Lazović ističe da je novi selektor srpskih odbojkašica veoma motivisam

S. Krstović

07. 05. 2023. u 09:20

VREME baš leti. Odbojkašice imaju utisak da su pre neki dan osvojile titulu prvaka sveta u Apeldornu, a već su počele pripreme za novu, burnu sezone. Zlatne dame se nadaju da će nastaviti trofejni niz, da će izboriti na kvalifikacionom turniru u Kini i plasman na Olimpijske igre 2024. u Parizu.

ГВИДЕТИ ЈЕ БАШ УЗБУЂЕН: Катарина Лазовић истиче да је нови селектор српских одбојкашица веома мотивисам

foto: instagram

- Svaki put sam isto uzbuđena kada kreću pripreme reprezentacije. Pre neki dan sam primetila kako je sezona brzo prošlo, da već kreće novo leto i obaveze u reprezentaciji - kaže Katarina Lazović.

Drugu sezonu za redom započeće sa novim trenerom. Italijana Danijelea Santarelija na klupi je zamenio njegov naslednik, čuveni Đovani Gvideti.

- Baš sam uzbuđena, opet nas čeka nešto novo, neko novo prilagođavanje, ali opet mislim da su to pozitivne stvari i da će sve biti kao prošle godine - ističe sjajna odbojkašica.

Lazovića je imala priliku da razgovara sa novim kormilarom posle utakmice njene Čukurove sa Vakifbankom...

- Posle meča smo malo pričali. Ono što sam osetila je da je Gvideti mnogo uzbuđen što dolati ovde. I mi smo isto. Svi znamo kakav je on odbojkaški stručnjak, koliko zna, kakav je trener, da izvuče ono najbolje iz svake ekipe koju preuzme. Uvek ostvari rezultate, osvaja medalje, tako da se nadam da će tako biti i ove godine - optimizmom zrači Lazovićeva,

Ono što sve raduje da je u reprezentaciji dosta mladih odbojkašica.

- Ja se i daljem vodim kao mlada (osmeh), tako da i mene neko treba da teši. Šalim se, ovo mi je peto, šesto leto da sam ovde i mnogo mi je drago zbog toga, što ima mnogo talentovanih devojčica. Mogu sam da im kažem da vredno treniraju i da iskreno uče od starijih, kao što i ja radim dan danas. Trening na kraju uvek daje dobre rezultate.

Devojke ovog leta očekuju brojna iznenađenja. Srpkinje kreću od Lige nacija, onda ih očekuje EP i na kraju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

- Navikle smo se da preko leta imamo dosta takmičenja. Liga nacija je taj početak, dobra podloga za ostala takmičenja, Evropsko prvenstvo i možda najvažnije takmičenje, kvalifikacije u Kini za LOI u Parizu. Zato mislim da su sve devojke pune pozitivne energije, tako da će sigurno sve biti OK - ističe Lazovićeva.

- Kao i uvek imamo dosta takmičenja tokom leta i dosta smo navikli na to. Očekujem rasporede o datume, kada kreže šta. Liga nacija je taj početak, dobra podloga za ostala takmičenja, EP i možda najvažnije takmičenje, kvalifikacije za OI, tako da mislim da su sve devojke pune pozitivne energije, tako da će sigurno biti sve OK.

Važan svaki meč

SELEKCIJE koje u kvalifikacijama ne izbore OI, kartu za Pariz izvadiće na osnovu rang liste.

- Zbog tog novog sistema važan je svaki bod, što govori da mora da se igra što češće u najjačem mogućem sastavu. To možda otežava posao reprezentacijama, pošto igračice nemaju vremena za odmor. Ipak, navikle smo na to i neće biti problema da se naviknemo - veruje Katarina.

Pamtiću ceo život

KATARINA je pre tri meseca bila u Adani kada se dogodio katastrofalni zemljotres u Turskoj.

- To je baš bio veliki šok za mene,nešto što ću pamtiti ceo život, nešto što nisam očekivala da ću da preživim kada sam potpisivala za Čukurovu. Sada se tamo sve smirilo. Vratila sam se, za dva mesec odigrala 10 utakmica, tako da se sve vratilo u normalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)