PRVI CILJ - OLIMPIJSKE IGRE: Naše odbojkašice počele pripreme za burno leto

S. K.

03. 05. 2023. u 13:28

ZLATNE devojke počele su da kuju planove za novu sezonu. U odsustvu selektora Đovanija Gvidetija i prvih zvezda, juče su počele pripreme odbojkašica za novu sezonu. Naše dame prvo očekuje Liga nacija, pa EP i na kraju verovatno najvažnije takmičenje, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

ПРВИ ЦИЉ - ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Наше одбојкашице почеле припреме за бурно лето

FOTO: FIVB

- Sezona je naporna, puna izazova. U Ligi nacija nas čeka puno putovanja, posle nas čeka EP, a potom možda i najbitniji izazov, kvalifikacioni turnir za OI u Parizu, gde ćemo nadam se izvaditi kartu za Pariz. Imamo veliki fond igračica i nadam se da će novi selektor Gvideti sve to uspeti da ukomponuje. Podsetiću da je Liga nacija veoma značajna zbog bodova za svetsku listu, jer može da se desi da se na Igre ode i na osnovu renkinga. Zato može da odluči čak i svaki set - ističe predsednik OSS Đula Mešter, koji je pozdravio igračice.

Inače, na pripreme su juče došle od svetskih prvakinja: Bojana Drča, Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović i Maja Aleksić. Javile su se igračice iz domaćih klubova, dok će ostali dolaziti kada budu završile takmičenje. Selektor Đovani Gvideti doći će 23. maja, nedelju dana pre starta prvog turnira LN u Antaliji, gde Srbija igra sa SAD (31. maj), Turskom (1.jun), Poljskom (3. jun) i Kanadom (4. juna).

- Uradićemo određena testiranja, da vidimo koliko su devojke spremne i na osnovu toga pravimo dalje planove. Gvideti želi da dobije sve relevantne rezultate, kako bi mogao da stekne uvid na koje devojke može da računa za teška takmičenja. To mu je neophodno jer će imati malo vremena da se upozna sa devojkama pred start u LN - naglašava kondicioni trener Vladimir Banković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!