PRAZNIH ŠAKA IZ "ŠUMICA": Zvezda pobedila Radnički u rukometnom derbiju

S. O.

12. 02. 2023. u 14:22

KRENULI su Kragujevčani po dva boda u Beograd, ali se iz "Šumica" vraćaju praznih šaka. Derbi 15. kola Arhus lige doneo je sjajan rukomet, ali pobeda je ostala u dvorani Crvene zvezde - 29:27 (14:12), pa su tako ambiciozni Šumadinci doživeli i drugi poraz ovog proleća, jer su u pethodnom kolu izgubili i od drugog večitog rivala - Partizana

ПРАЗНИХ ШАКА ИЗ ШУМИЦА: Звезда победила Раднички у рукометном дербију

Foto: RK Radnički

Vođeni motivom da što ranije obezbede plej-of, Šumadinci su priželjkivali da u duelu sa crveno-belima nadoknade izgubljeno od crno-belih. Ali zvezdaši, predvođeni fantastičnom Markom Đurovićem (11 golova) i nesavladivim golmanom Jelićem (15 odvrana), su odlično otvorili meč i već u 4. minutu vodili sa 3:0. Pokušavao je Radnički na sve načine da se rezultatski priključi, ali ih je tek minut odmora, pri rezultatu 9:4, "prodrmao", pa su zaigrali angažovanije i preko raspoloženog Miloša Barudžića smanjili na 7:9, a nešto kasnije i na 10:11 (24. minut).

Ni nastavak utakmice nije doneo preokret. Domaćin je konstantno vodio sa 2-3 gola razlike, da bi u 41. minutu na semaforu pisalo plus pet (20:15). Ali, Radnički je, kao i mnogo puta ranije, pokazao karakter i da se nikad ne predaje. Zaigrali su Kragujevčani agresivnije u odbrani, napad je postao stpljiviji i mnogo efikasniji, pa se u 48. minutu, ponovo preko Barudžića, minus "istopio" na 21:22.

Svesni su bili i domaćini da su to prelomni trenuci utakmice. Dodali su gas i koristeći svaku grešku gostiju sigurno održavali prednost od dva do tri gola. Usledio je poslednji pokušaj Šumadinaca. Stigli su do 27:28 u poslednjem minutu, ali je nezadrživi Đurović, skoro uz zvuk sirene, postavio konačnih 29:27.

C. ZVEZDA - RANIČKI 29:27 (14:12)

DVORANA: "Šumice". Gledalaca: 250. Sudije: Milenko Alimpić i Zdravko Crnjanski. Sedmerci: C. zvezda 4 (3), Radnički 5 (5). Isključenja: C. zvezda 8 minuta, Radnički 8 minuta.

C. ZVEZDA: Đurović 11, Simić, Nenadić 3, Kolundžić 3, Radovanović, Gemaljević, Majes, Jelić (15 odbrana), Rotem, Matičić 4, Šmigić, Knežević, Perić, Bujišić 7, Šljukić, Kankaraš 1.

RARNIČKI: Maljević 2, Grubor 2, Stanisavljević 2, Prodanović 1, Mutavdžić 3, S. Đerić, Mojsilović, Kasalović 1, Barudžić 13, Knežević 1, Utvić, L. Đerić, Stanojev 2, Vasiljević, Jovanović (8 odbrana), Ivanović.

Igrač utakmice: Mirko Đurović (C. zvezda).

BONUS VIDEO: PETRIĆ UTUČEN NAKON BOLNOG PORAZA: "Moja naivnost i dobrota su nas koštale"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega