DVA KORAKA DO TROFEJA: Branislav Mitrović se nada da će vaterpolisti Vašaša osvojiti Evrokup

S. Krstović

12. 02. 2023. u 10:00

"SRPSKI" Vašaš je preko naših vaterpolo klubova stigao do polufinala Evrokupa. Mađarski gigant, koji sa klupe predvodi Slobodan Nikić, a u vodi Branislav Mitrović i Sava Ranđelović, je u osminifinala uz dosta muke eliminisao Crvenu zvezdu, dok je u četvrtfinalu očekivano zaustavio Šabac.

ДВА КОРАКА ДО ТРОФЕЈА: Бранислав Митровић се нада да ће ватерполисти Вашаша освојити Еврокуп

FOTO: AP

O ciljevima koje klub ima do kraja sezone za "Novosti" je govorio golman Branislav Mitrović.

- Šapčani su mlada ekipa u razvoju, došla nam je u periodu kada ne igramo dobro, u poslednjih mesec i po dana pobedili smo samo njih. Nama je najbitnije da smo prošli dalje. Normalno, sada nam je cilj trofej. Istina, želeli smo da igramo Ligu šampiona, a kada već to nismo mogli onda je želja biti najbolji u Evrokupu. Ali, u polufinalu smo, čekaju nas četiri utakmice do pehara, tako da ne treba gledati napred, nego se fokusirati na narednog protivnika - ističe za "Novosti" kapiten Srbije Branislav Mitrović.

Mada su bili otpisani navijači nisu ostavili na cedilu igrače Šapca. Ispunili su do poslednjeg mesta tribine gradskog bazena. I oduševili Mitrovića.

- Ono što sam video, koliko sam upoznao sada klub, šta čujem od igrača, mogu da kažem da su Šapčani izuzetno dobro organizovani. To je drugi Šabac u odnosu na vreme kada sam ja igrajući za Vojvodinu vodio ljute bitke sa njima. Sada vidim da je to skroz drugi Šabac, da se vidi ko, šta radi u klubu. Velika stvar je i što im je trener Nemanja Ličanin iz njihovog pogona. Za pohvalu je i njihov rad sa mlađim kategorijama. I Šabac je nosilac razvoja srpskog vaterpola. Bilo mi je uživanje da igram u Šapcu i zahvalan sam publici na takvom ambijentu - kaže Mitrović.

Kapiten "delfina" je zadovoljan kako je proteklo prvo okupljane reprezentacije, početkom godine u Americi.

- Novi je selektor, Stevanović, novi su momci, videće se. Sa radošću očekujemo nove izazove, nova takmičenje. Za godinu i po dana imamo tri šampionata i Olimpijske igre. To je jako puno utakmica, što je za nas dobro. Ono što nije dobro što ekipa ima malo vremena. Ovo što sam video u Americi je da su svi voljni da sebe posvete nacionalnom timu i rezultatima. Jedino to mogu da očekujem. Konkurencija je velika, puno je dobrih, ozbiljnih ekipa, tako da treba da se okrenemo sebi, da probamo da se što bolje spremimo i izvučemo što bolji plasman - ističe Mitrović.

Plašili se Zvezde

MITROVIĆ je u Šapcu imao čak 19 odbrana. Ipak, priznaje da ga je daleko više brinuo duel sa Zvezdom.

- Želeli smo da je izbegnemo, što zbog centara, što zbog Dejana Savića, koji je tada vodio crveno-bele. I srećno smo prošli, zahvaljujući pobedi od pet razlike u Budimpešti. Da nas je eliminisala Zvezda bi bila favorit za osvajanje Evrokupa. Uostalom osvajanjem Kupa Srbije pokazala je koliko je jaka - podvlači Mitrović.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJBOLjIH POENTERA U NBA: Koga je zasenio Lebron Džejms?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice