GAVRIL SUBOTIĆ O SENZACIJI KOJU JE ZVEZDA NAPRAVILA U FINALU: "Znamo kako do pehara u Kupu"

S. KRSTOVIĆ

30. 01. 2023. u 19:47

ZVEZDAŠI još nisu svesni kakav su podvig napravili u Kupu Srbije. Crveno-beli vaterpolisti su nadmašili sebe, šokirali prvo Radnički (11:10), a potom u finalu i već viđenog pobednika Novi Beograd (11:10) i radovali se četvrtom trofeju.

ГАВРИЛ СУБОТИЋ О СЕНЗАЦИЈИ КОЈУ ЈЕ ЗВЕЗДА НАПРАВИЛА У ФИНАЛУ: Знамо како до пехара у Купу

FOTO: M. Vukadinović

- Sigurno je da je Novi Beograd bio favorit, ove sezone su nas dva puta pobedili ubedljivo, pre nedelju dana na turniru RL u Šapcu čak sa 18:8. Sigurno je da su pokazali da su pet do sedam golova bolji od nas. Međutim, svi znamo da je u finalu Kupa sve moguće, što smo pokazali decembra 2021. protiv Radničkog, koji je u tom trenutku bio jači od nas, kao i da znamo da igramo te utakmice - ističe Zvezdin bombarder Gavril Subotić.

Podseća povremeni reprezentativac da su se vratili posle serije Novog Beograda od 5:0 i da su uzvratili svojom serijom od 6:0.

- Zaista je neverovatno da ekipi koja je pretendent da osvoji Ligu šampiona napraviš seriju 6:0. Nisu se slegli utisci, ali sam ponosan na sve momke, jer smo zasluženo dobili i Radnički i Novi Beograd. Ostaće žal u celoj priči što nismo odigrali bolje prvi meč osmine finala Kupa Evrope protiv Vašaša u Budimpešti, jer sigurno je da smo mogli da doguramo daleko u Evropi, zato što smo ovde na Kupu dobili dva učesnika Lige šampiona, Novi Beograd i Radnički. Napravili smo veliko iznenađenje, senzaciju. Sigurno je da su bolja ekipa, ali finale Kupa se igra na jednu utakmicu i sve je moguće. Mi smo pokazali da se odlično snalazimo u tim okolnostima, a igrali smo bez pritiska i to iskoristili - naglaša Subotić.

Trener Aleksandar Filipović je uoči F4 izjavio da oseća energiju igrača kao pre dve godine kada su osvojili Kup.

- To što je Aki rekao je istina. Zaista ko provede jedan trening sa nama ili par dana, oseti da imamo taj duh zajedništva, energiju, koju nisam osetio ni u jednoj ekipi dosada. Imamo taj neki iks faktor, jedinstvo, zaista neverovatnu energiju. To je nadomestilo sve ove nedostatke. 

BONUS VIDEO - OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva novakova pobednička finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna