RUSKA MMA ZVEZDA PRONAĐENA MRTVA: Bio je miljenik čečenskog vođe, Ramzan Kadirov ga odabrao da mu trenira decu, a onda se sve promenilo

Novosti online

01. 01. 2023. u 21:20

RAMZAN Kadirov, lider Čečenije i jedan od najvećih zagovornika još žustrije akcije Rusije u ratu u kome je rival Ukrajina, ostao je bez jednog od donedavnih bliskih saradnika.

РУСКА ММА ЗВЕЗДА ПРОНАЂЕНА МРТВА: Био је миљеник чеченског вође, Рамзан Кадиров га одабрао да му тренира децу, а онда се све променило

Foto: AP Photo/Musa Sadulayev

Kako javlja ruski "Šampionat", pozivajući se na "Starhit" Abdul-Kerim Edilov, bivši šef sekretarijata Ramzana Kadirova, preminuo je u 32. godini. 


"Razlozi za smrt bivšeg MMA borca nisu navedeni", piše pomenuti portal, 


Edilov je potpisao ugovor sa Ultimejt fajt šampionatom (UFC) 2015. godine, ali je zbog pada na doping testu debitovao u tom nadmetanju tek dve godine kasnije.

Na debiju je nokautom savladao Srbina Bojana Mihajlovića.


U 2019. je objavio kraj borilačke karijere, posle samo četiri poraza i 17 pobeda.


"Abdul-Kerim Edilov je, takođe, trenirao decu prvog čoveka Čečenske Republike, Ramzana Kadirova.

Prošlog februara je "čečenski lav", kako je Edilovu bio nadimak, preuzeo dužnost zamenika premijera zaduženog za mlade, sport i kontrolu potrošnje budžetskih sredstava, a tu poziciju naprasno je napustio u novembru 2022", piše "Šampionat".

Nepuna dva meseca kasnije pronađen je mrtav.

Inače, prvi čovek Čečenije je, prilikom ovogodišnje posete Mariupolju, objavio na svom Telegram kanalu video-snimak na kome su poznavaoci MMA borbi prepoznali Abdul-Kerima Edilova, kako stoji iza Kadirova:

Sam Ramzan Kadirov voli borilačke sportove, predsednik je Čečenske bokserske federacije, a njegov 16-godinjši sin Zelimkan, kog je Edilov i trenirao, nedavno je debitovao na jednom MMA turniru i to pobedom nad vršnjakom.

Ramzan Kadirov - porodica: žena, 11 dece s njom i dvoje usvojene

Ramzan Kadirov ima četiri sina (Ahmata, nazvanog po dedi, rođenog 2005.), Zelimkana "Elija" i Adama (rođenih 2007.), te Abdulaha (2016. godište), a ima i sedam ćerki: Ajštat (1998.), koja je 2021. postala ministarka kulture Čečenske republike, Hadižat (2000.), Karina (takođe 2000.), Hedi (2002.), Tabarik (2004.), Ašura (2012.) i Ejšat (2015.)

Sve njih je dobio u braku sa Medni Musavenom Kadrivom, koju je upoznao i zavoleo još tokom srednjoškolskih dana.

Pored pomenute dece, usvojili su još dvoje.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)