ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE SRBIJE: Kongres i Skupština u Novom Pazaru privukli veliku pažnju

Novosti online

07. 12. 2022. u 08:40

PREDSEDNIK Asocijacije sport za sve Srbije Branko Vujović rekao je da su tokom prethodna dva dana kongresa i na današnjoj Skupštini te asocijacije u Novom Pazaru prezentovani izuzetno korisni sadržaji.

АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ: Конгрес и Скупштина у Новом Пазару привукли велику пажњу

FOTO: Grad Novi Pazar

- Imali smo sjajne uslove, brojne učesnike i eminentne predavače. Bilo je tu i 10 doktora nauka. Ako je prvi kongres naše asocijacije pre dve godine u Banji Koviljači bio više teorijski, ovaj drugi u Novom Pazaru baziran je na konkretnim stvarima, rekao je Vujović.

On je najavio brojne projekte, ali i izdavanje monografije o sedam decenija dugoj tradiciji Asocijacije sport za sve Srbije, koja je kao takva osnovna 2005, a programski datira još iz 1951. godine.

Tokom dva dana drugog kongresa Asocijacije sport za sve Srbije u Novom Pazaru obrađeno je više tema, a oko 120 učesnika dobilo je potrebne sertifikate.

S prisutnima je razgovarao i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, dok su gosti imali priliku i da se upoznaju i sa kulturno-istorijskim nasleđem ovog kraja.

FOTO: Grad Novi Pazar

Direktor novopazarske Ustanove za sport Emir Mehmedović istovremeno je i član Upravnog odbora Asocijacije sport za sve Srbije.

- Oko 200 ljudi bilo je uključeno u trodnevne aktivnosti Asocijacije sport za sve, a naši gosti otišli su prezadovoljni. Dobro domaćinstvo istovremeno prezentujemo i kroz 65. boksersku Zlatnu rukavicu, kao što smo to činili i na minulim Danima atletike, naveo je Mehmedović.

Kongres je obuhvatao brojne teme u oblasti rekreacija, a svoja izlaganja u okviru više sesija imali su eminentni stručnjaci. Osim članova Asocijacije, kongresu su prisustvovali sportski radnici iz Novog Pazara i iz regiona, a cilj je doprinos njihovoj edukaciji koja će značiti tokom profesionalnog angažmana, ali i edukaciji kojom će sve više građana biti fizički aktivno.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu