ZAVRŠEN BEOGRADSKI POLUMARATON: El Gazouani i Nahimana pobednici

Tanjug

27. 11. 2022. u 14:02

ATLETIČAR iz Maroka Mohamed el Gazouani pobednik je današnjeg Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Kavalin Nahimana iz Burundija.

ЗАВРШЕН БЕОГРАДСКИ ПОЛУМАРАТОН: Ел Газоуани и Нахимана победници

FOTO: Tanjug

El Gazouani je oborio rekord Beogradskog polumaratona u trci na 21 kilometar, pošto je ostvario vreme od jedan sat, dva minuta i 43 sekunde. Dosadašnji rekord Beogradskog polumaratona iznosio je jedan sat, osam minuta i 19 sekundi.

Drugo mesto pripalo je Kenijcu Bernardu Vambui Musauu (1:03:14). Treći je bio još jedan Kenijac Peter Mvaniki Njeru (1:03:28).

Od srpskih predstavnika najbolji je bio Đuro Borbelj, koji je bio šesti. On je ostvario vreme od jedan sat, devet minuta i pet sekundi. Marko Ranković je bio sedmi (1:10:19), dok je Denis Firulović osvojio osmo mesto (1:11:42).

Atletičarka iz Burundija Kavalin Nahimana pobednica je današnjeg Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona u ženskoj konkurenciji. Nahimana je 21 kilometar istrčala za jedan sat, 13 minuta i dve sekunde. Druga je bila Lena Jerotić iz Kenije (1:15.44), dok je treće mesto pripalo srpskoj atletičarki Nori Trklji, koja je ostvarila vreme od jedan sat, 23 minuta i 39 sekundi.

FOTO: Tanjug

Kenijski atletičar Filip Kimaijo pobedio je u trci na 10 kilometara. Kenijac je 10 kilometara istrčao za 31 minut i 41 sekundu.

Drugo mesto pripalo je Srbinu Velimiru Bojoviću, koji je ostvario vreme 31 minut i 59 sekundi. Treći je bio Uroš Gutić iz Bosne i Hercegovine, koji je 10 kilometara istrčao za 32 minuta i 25 sekundi.

U ženskoj konkurenciji prva tri mesta na 10 kilometara pripala su srpskim atletičarkama. Pobedila je Milica Tomašević, koja je ostvarila vreme od 38 minuta i 56 sekundi.

Drugo mesto pripalo Aleksandri Kostadinović, koja je za pobednicom kasnila 60 sekundi, dok je treća bila Jovana Stelkić. Ona je ostvarila vreme od 41 minut i 57 sekundi.

Na Trećem Beogradskom jesenjem polumaratonu održane su dve takmičarske trke na 21 i na 10 kilometara, kao i porodična trka od 2,3 kilometra.

Na Trećem Beogradskom jesenjem polumaratonu učestvovalo je 4.000 takmičara u sve tri trke.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić otvorila je 3. Beogradski polumaraton, kao i Porodičnu trku, koja je ove godine prvi put održana u okviru ove manifestacije.

Ministarka Kisić istakla je da joj je drago što je u trci učestvovao veliki broj dece i porodica, koji su ovaj dan posvetili zdravlju i druženju sa svojim najbližima.

Kako je navela, time su pokazali da nema ništa lepše od zdrave i srećne porodice i da je zdravlje najveća vrednost današnjice.

U okviru Porodične trke učestvovalo je oko 200 porodica, a najmlađi učesnici imali su svega nekoliko meseci.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili