BOKSERKE SPREMNE ZA NAJVIŠE DOMETE Srpske "lavice" otputovale na Evropsko prvenstvo

Novosti online

12. 10. 2022. u 12:00

MAKSIMALNO spremne, sa visokim ambicijama i jasnim ciljevima članice ženske srpske boks selekcije ulaze u šampionat Starog kontinenta 2022. koji će u Mediteranskom sportskom centru u Budvi od 14. do 22. oktobra okupiti elitu ženskog boksa Evrope.

БОКСЕРКЕ СПРЕМНЕ ЗА НАЈВИШЕ ДОМЕТЕ Српске лавице отпутовале на Европско првенство

FOTO: Bokserski savez Srbije

U okršaju za medalje učestvovaće osvajačice zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, kao i prvenstima Sveta i Evrope, a među njima za pobedničko postolje boriće se i šest srpskih dama:  konkurencija do 50kg Snežana Šiljković, 54kg Jelena Zekić, 60kg Natalia Šadrina, 63kg Milena Matović, 66kg Jelena Janjićijević, 70kg Aleksandra Rapaić.

Srpske bokserke svesne su zadatka koji je pred njima, koji niko do sada nikada nije uspeo da reši, a to je osvajanje medalje sa jednog od tri najveća takmičenja u karijeri jedne bokserke, a to su Evropsko, Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Srbija nikada do sada nije imala damu na pobedničkom postolju, ovo je velika i sjajna prilika za naše gracije u rukavicama da promene tok istorije, da otvore nove zlatne stranice u srpskom boksu.

Žreb za Prvenstvo Evrope u ženskom boksu na programu je 12. oktobra kada će biti poznate i protivnice srpskih reprezentativki, eliminacione borbe počinju u četvrtak 14. oktobra u crnogoskoj primorskoj lepotici Budvi.

Selektor ženske selekcije Srbije Marko Tubić, sa trenerima Stefanom Hubertom i Venkov Munkom protekle nedelje odrarili su završni deo priprema sa srpskim bokserkama na kampu u Budvi.

Atmosfera u timu je sjajna i svi sa nestrpljenjem očekuju početak.

- Uvek se nadamo dobrom žrebu koji će nam doneti to da na startu izbegnemo najbolje rivalke. Ipak, na ovakvim takmičenjima svaka devojka je maksimalno spremna kakvu god ona ima biografiju iza sebe, svaka dođe na ovo takmičenje sa istim mislima i žarom, a to je medalja. Pobeda na startu uliva dodatno samopouzdanje, a onda ako hoćete do finala, nema kalkulacija, sve morate pobediti. Imamo devojke koje su spremne, mlade su, ali u karijeri imaju već puno pobeda, medalja sa raznih međunarodnih takmičenja, juniorskih evropskih šampionata. Prvi cilj kod svih je ulazak u četvrtfinale, nakon toga je sve otvoreno. Ono što znam i mogu da potvrdim, to je da je svaka od ovih devojaka izuzetno spremna, motivisana i želi da za Srbiju postigne što veći uspeh - poručio je Marko Tubić, selektor ženske aseniorske reprezentacije Srbije.

Evropsko prvenstvo je prvobitno trebalo da bude održano u Rusiji, ali je IBA promenila domaćinstvo. Glasalo se između Poreča i Budve.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)