NIKO NIKAD KAO ON: Fernando Alonso ušao u istoriju Formule 1 (a onda "izašao" kako se nije nadao)

Novosti online

02. 10. 2022. u 17:04

FORMULA 1 od danas ima novog rekordera.

НИКО НИКАД КАО ОН: Фернандо Алонсо ушао у историју Формуле 1 (а онда изашао како се није надао)

FOTO: Tanjug/AP

Na gran priju Singapura, španski vozač ekipe Alpin Fernando Alonso postao je novi rekorder po broju takmičarskih nastupa u "najbržem cirkusu na svetu".

On je vozio čak 350. trku, čime je oborio dosadašnji rekord, koji je bio u vlasništvu Kimija Raikonena (349).

Ipak, Španac neće baš po mnogo toga dobrog pamtiti singapurski nastup, jer ga je motor "izdao" u 22. krugu, zbog čega je prevremeno završio ovo nadmetanje.

Fernando Alonso se u Formuli 1 nadmeće od 2001, nastupao je za Minari, Reno (s kojim je bio svetski prvak 2005. i 2006), te Meklaren i Ferari, ostvarivši ukupno 32 pobed.

Sledeće sezone će voziti za Aston Martin.

Bonus video: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

STRES - LEVEL PRO: Kako je Marija Šerifović reagovala na pobedu Hrvata