ZVEZDA SPREMNA ZA FERENCVAROŠ: Proradio najbolji dvojac crveno-belih i srušio Mladost (FOTO/VIDEO)

Č. V.

02. 10. 2022. u 15:20 >> 19:07

CRVENA zvezda je bez mnogo problema došla do nove pobede u Mocart Bet Superligi Srbije, pošto je u 13. kolu savladala Mladost GAT sa 4:0.

ЗВЕЗДА СПРЕМНА ЗА ФЕРЕНЦВАРОШ: Прорадио најбољи двојац црвено-белих и срушио Младост (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Ono što može da raduje sve navijače crveno-belih je to što je najbolji dvojac tima Mirko Ivanić i Aleksandar Katai uspeo da postigne golove (vezista dva) i najavi da je kriza forme prošlost.

Konačno je šampion Srbije zalaičio na tim koji je bez problema rušio rivale u domaćem prvenstvu. Dugo su navijači čekali da izabranici Milana Milojevića napune mrežu rivala do vrha i to su dočekali.

Gost je meč mogao idealno da otvori, ali je Aleksandar Pešić promašio penal u 5. minutu, tačnije odlično je intervenisao Aleksa Milojević. Ipak, to nije pokolebalo crveno-bele koji su nastavili da napaju i ubrzo se mreža domaćih zatresla.

U 12. minutu usledio je pravo remek delo Mirka Ivanića. Primio je loptu od Strahinje Erakovića, šutirao je iz prve i maestralno pogodio gol rivala.

Mogla je Zvezda do odlska na odmor da duplira prednost, ali prilike koje je stvorila nije pretvorila u pogodak.

Trener gostiju se odlučio da u nastavku meča odmah na teren pošalje Aleksandra Kataija i El Fardu Bena i to je dalo rezultat. Upravo su njih dvojica bili inicijatori trećeg gola. Kanga je proigrao Bena koji je povukao loptu, dodao je do krilnog napadača kome nije bile teško da pogodi prazan gol.

Navijači šampiona Srbije su konačno dočekali gol "magika" na koji se čekalo još od 29. jula i dueal sa Radnikom iz Surdulice.

Do kraja meča u strelce su se upisali Mirko Ivanić i Gelor Kanga koji je za razliku od Pešića bio precizan sa 11 metara.

Zvezda je ostala lider na tabeli sa 29 bodova, Mladost je na 15. poziciji sa osam.

Mladost GAT - C. zvezda 0:4 (0:1)

Stadion: "Karađorđe". Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Aleksandar Živković. Strelci. Ivanić 12 i 84, Katai 70, Kanga 87 pen.

MLADOST GAT (4-2-3-1): Milojević - Mijić (od 21. Mandić), Kovačević, Tanasijević, Stanković - Maksimović, Jočić - Popović, Dimitrov (od 62. Arsić), Radoman (od 62. Miladinović) - Vidakov.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Milunović (od 31. Pankov), Dragović, Rodić (od 78. Srnić) - Kangva (od 66. Mijailović), Kanga - Bukari (od 46. Katai), Ivanić, Mitrović - Pešić (od 46. Ben).

 

Drugo poluvreme: Mladost GAT - C. zvezda 0:4

90' - Kraj utakmice!

90' - Velika greška Dragovića, Arsić je izašao sam ispred Borjana, ali je kapiten crveno-belih odlično intervenisao i to je ujedno vilo sve što se tiče utakmice u Novom Sadu.

87' - Kanga je fanstatično proigrao Mitrovića koji je stigao do lopte pre golmana gostiju koja ga je oborio, pa je Zvezda dobila drugi penal na utakmici. Siguran egzekutor bio je upravo Gabonac.

 

84' - Drugi gol Mirka Ivanića na utakmici. Kanga je izveo korner po zemlji, Katai je sjajno propustio loptu, a vezista gostiju je levom nogom matirao Milojevića.

 

78' - Priliku da zaigra dobio je i Slavoljub Srnić koji je zamenio Milana Rodića, pa ostaje da se vidi da li će univerzalac crveno-belih igrati na poziciji levog beka do kraja susreta.

70' - Konačno je pogodio i Katai. Kanga je uposlio Bena koji je dugo vukao loptu, sjajno je proigrao krilnog napadač kome nije bilo teško da se upiše u strelce prvi put još od 29. jula i meča sa Radnikom.

 

69' -Vodi se borba na terenu. Crveno-beli napadaju, domaćin odbija da se preda i vreba šansu da zapreti iz kontre.

66' - Još jednu promenu izvršio je trener Zvezde. Utakmica je završena za Kangvu, a na teren je ušao Srđan Mijailović.

62' - Sve više pritiskaju gosti, ali još uvek je vođstvo minimalno. Crveno-beli čine sve da dupliraju prednost i mirnije odigraju ostatak susreta.

Milan Rodić/FOTO: FK Crvena zvezda

59' - Mladost ne razmišlja isključivo o odbrani gola. Pokušavaju povremenu da pređu na protivničku polovinu i da zaprete, ali Milan Borjan još uvek nije bio prinuđen da ozbiljnije interveniše.

54' - Prvi pokušaj domaćih u drugom poluvremena. Popović se lepo okrenuo i namesto na šut. Ipak, Borjan je bio dobro postavljen i uspeo je da ukroti pokušaj rivala.

51' - Nova prilika za Kataija. Dugo čeka gol krilni napadač crveno-belih. Sada je šutirao levom nogom iskosa, no opet i sada je lopta otišla pored stative.

48' - U šansi našao Katai. Dobro je centrirao Kanga, ali je udarac glavom Zvezdine desetke bio loš i lopta je otišla daleko pored gola Mladosti.

46' - Aleksandar Katai i El Fardu Ben igraće od starta drugog poluvremena. Oni su zamenili Aleksandra Pešića i Osmana Bukarija. Na drugoj strani Bojan Mlađović je takođe ušao na teren.

Prvo poluvreme: Mladost GAT - C. zvezda 0:1

U prvom delu meča u Novom Sadu viđen je jedan gol i to fantastičan. Postigao je Mirko Ivanić. Imali su gosti još nekoliko prilika da dupliraju prednost, no sjajno je branio Aleksa Milojević. Treba pomenuti i da je u 5. minutu zaustavio udarac Aleksandra Pešića sa bele tačke. Dominacija Zvezde se ogleda u tome da je izvela čak 10 kornera, a rival nijedan.

45+4' - Kraj prvog poluvremena!

47+3' - Mitrović je dobio loptu na levoj strani, ušao je u kazneni prostor rivala, dobro šutirao, ali Milojević opet sjajno interveniše.

FOTO: FK Crvena zvezda

47+2' - Još jednom je pokušao Ivanić. Odložio mu je loptu Bukari, ovaj se sjajnim driblingom oslobodio čuvara, no udarac je bilo loš i lopta je otšla visoko preko gola.

44' - Kanga je lukavo pokušao iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, ali Milojević se nije dao iznenaditi, dobro je izboksovao loptu i sačuvao gol.

39' - Ovo bi moglo da bude opasno po Borjana. Izborio se za slobodan udarac sa nekih 22 metra Milan Vidakov. Šutirao je Srđan Dimitrov, ali pravo u reprezentativca Kanade kome nije bilo teško da interveniše.

36' - Napada Zvezde koja pokušava da postigne drugi gol i mirnije igra ostatak susreta. Ipak, domaćin odoleva. Crveno-beli nijednom nisu zapretili nakon kornera, a izveli su ih već sedam.

32' - Bio je prinuđen Miloš Milojević da menja. Milunović nije mogao da nastavi meč. Umesto njega će u nastavku meča igrati Radovan Pankov.

29' - Pokušala je Mladost da zapreti iz prekida. Udarac glavom domaćih igrača nije bio opasan po gol gostiju.

28' - Ovo može da bude problem za crveno-bele. Nemanja Milunović se drugi put od početka susreta žali na povredu i veliko je pitanje da li će moći da nastavi susret.

23' - Odmah u narednom napadu. Nova pretnja Zvezde. Veliku priliku propustio je Pešić. Glavom je sa nekoliko metara šutirao pored gola i tako propustio priliku da duplira prednost.

 

22' - Prvi put je morao Borjan da reaguje. Radoman je šutirao sa nekih 11 metara i nije to baš uradio onako kako je zamislio, pa je to bio lak posao za kapitena crveno-belih.

21' - Već prva izmena na utakmici i to u redovima domaćin. Mandić je zamenio Mijića. Nije poznato da li je reč o nekoj povredi ili je u pitanju neka taktička zamisao Ljubomira Ristovskog.

20' - Velika prilika za Zvezdu. Bukari je dobro šutirao posle centaršuta Rodića, no Milojević je bio na visini zadatka i odbio loptu u korner. Nakon udarca iz ugla Ivanić je tukao iz prve loptu koja se odbila, ali je opet golman domaćih uspeo da zaustavio pokušaj veziste gostujuće ekipe.

15' - Još jedan opasan napad gostiju. Lopta je na desnoj strani stigla do Kangve koji je oštro poslao pred gol, ali tamo nije nikoga od njegovih saigrača pa je rezultat ostao nepromenjen.

12' - Kakva majstorija u Novom Sadu. Mirko Ivanić je dobio loptu od Strahinje Erakovića, šutirao je iz prve sa nekih 18 metara i pogodio je fantastično. Pričaće se o majstoriji momka iz Bačkog Jarka.

 

10' - Već tri kornera su izveli crveno-beli, ali nijednom nisu bili opasni posle centaršuteva iz ugla.

6' - Pokazao je glavni arbitar na belu tačku, a Milojević je odbranio udarac Aleksandra Pešića sa "kreča".

 

4' - Odmah uzbuđenje u Novom Sadu. Mirko Ivanić je dobio žestok udarac posle jednog šuta. Sudija Aleksandar Živković je dobio instrukcije iz VAR sobe da pogleda snimak i proceni da li je bilo elemenata za penal.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Karađorđu".

Uoči meča:

Šampion Srbije u dobrom raspoloženju dolazi na ovo gostovanje, pošto je pre tri dana slavio u Šapcu protiv Mačve u prvoj rundi Kupa. Nema sumnje da su izabranici Miloša Milojevića favoriti i na ovom susretu.

Mladost je u međuvremenu promenila trenera, pa je Aleksandra Lintu zamenio Ljubomir Ristovski. Domaćin će sigurno učiniti sve da pomrsi račune Zvezdi.

Problem za tim iz Novog Sada je taj što neće igrati jedan od najboljih igrača Andrija Radulović jer je iz tabora crveno-belih pozajmljen novajliji u Superligi.

Zvezda u ovaj duel ulazi kao lider na tabeli sa 26 bodova, dok je Mladost na pretposlednjem 15. mestu sa osam.

Reči trenera

Miloš Milojević je svestan da će rival učiniti sve da iznenadi, ali ističe da sve zavisi od njegovih izabranika.

- Posebna motivacija protiv Mladosti neće biti potrebna, a očekujem meč gde će pokušati da urade sve što je u njihovoj moći da nas pobede. Međutim, više sve zavisi od nas samih. Ako podižemo nivo igre i koristimo šanse u pravom trenutku mislim da će biti lakše. Poštujemo protivnika u pripremi utakmice. Promenili su trenera što može da bude malo "neprijatno" kada igrate prvi put, ne znamo tačno kako će igrati. Imamo indicije kako su igrali kada je bio sa ekipom. To je nešto na šta se fokusiramo kod njih, ali 95 posto se fokusiramo na to da stvari radimo bolje, koje pokušavamo da radimo, da to postanu automatizmi. Na dobrom smo putu, naravno to nekada izgleda bolje, nekad gore. Nekada idemo dva koraka napred, nekad nazad, ali mislim da postoji dosta prostora za napredak - rekao je Milojević.

Ristovski koji se vratio na klupu Mladosti da će utakmica sa aktuelnim šampionom biti veliki izazov i inspiracija za njegove igrače.

- Danas nam u goste stiže verovatno najveći domaći klub i aktuelni prvak, kojem se ne preti, već se poštuje. Biće to istinski izazov i inspiracija za svakog našeg igrača koji istrči na teren i siguran sam da će svi oni dati sve od sebe kako bi bili dostojan rival Beograđanima. Iskoristio bih priliku da pozovem sve naše navijače i prijatelje kluba da dođu u što većem broju i podrže nas, a mi ćemo se potruditi da im se za to igrom odužimo - naveo je Ristovski.

Što se sastava tiče, strateg crveno-belih je iznenadio odlukom da Aleksandar Katai ostane na klupi, nema ni Sekua Sanoga u startnih 11. Umesto njega igra Kings Kangva.

Sastavi timova:

MLADOST GAT (4-2-3-1): Milojević - Mijić, Kovačević, Tanasijević, Stanković - Maksimović, Jočić - Popović, Dimitrov, Radoman - Vidakov.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kangva, Kanga - Bukari, Ivanić, Mitrović - Pešić.

BONUS VIDEO: Milojević o pobedi Zvezde u Kupu: Onaj gol menja raspoloženje, ali ne i sliku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri