ŠOŠTAR DEBITOVAO U 58. GODINI: Najbolji vaterpolo golman svih vremena započeo novu karijeru

Novosti online

30. 09. 2022. u 18:50

IZ fotelje na klupu. I to u 58. godini. Legendarni vaterpolista Aleksandar Šoštar juče je i zvanično debitovao kao trener, pošto je vodio ekipu Novobeogradski Vukovi na startu Memorijalnog turnira "Vlaho Bato Orlić" protiv mađarskog Solnoka - 7:20 (3:5, 0:6, 2:5, 2:6).

ШОШТАР ДЕБИТОВАО У 58. ГОДИНИ: Најбољи ватерполо голман свих времена започео нову каријеру

FOTO: M. Vukadinović

 - Posle ovog rezultata i nije baš neki debi - sa osmehom priča Šoštar.

- Naravno je da smo znali da je Solnok dosta jači od nas, da je ovaj turnir napravljen zbog Novog Beograda. Imamo dobru priliku da možemo da igramo sa dosta jačom ekipom od nas, jer nismo na nivou ekipa koje igraju na turniru. Napravili smo dosta grešaka, znam da momci mogu bolje, na meni je da dođem do zaključka zašto nisu ispoštovali sve što smo se dogovorili.

Šoštar je kao golman bio jedan od najboljih na svetu. Kada je završio igračku karijeru bio je direktor i predsednik Partizana, predsednik VS Jugoslavije, direktor Uprave za sport, predsednik Sportskog saveza Srbije, član TVPC FINA, član Biroa LEN zadužen za vaterpoliste, sportski direktor Novog Beograda...

Još kao igrač završio je Mašinski fakultet, a 1994. je položio ispit za vaterpolo sudiju, ali nikad nije uzeo pištaljku u usta.

- Ovo je jedino što u vaterpolu, sportu uopšte nisam radio. Jeste veliki izazov i uživam da radim sa momcima. Nešto je novo za mene, pa ćemo videti dokle će i na koji način će to da se razvije. I ne znam što bi bilo kasno, nema razloga za to - naglašava Šoštar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili