MLADI VATERPOLISTI JURE MEDALJU NA EP U PODGORICI: Izabranici Uroša Stevanovića startuju u nedelju protiv Nemačke

S. K.

16. 09. 2022. u 13:32

NOVI test za mlade srpske vaterpoliste. Izabranici Uroša Stevanovića otputovali su u Podgoricu, gde u nedelju (17.40) u prvom kolu grupe C EP do 19 godina igraju sa Nemačkom. U ponedeljak (16.20) se sastaju sa Grčkom, a u utorak (15.00) sa Rumunijom. Šampionat traje do 25. septembra.

МЛАДИ ВАТЕРПОЛИСТИ ЈУРЕ МЕДАЉУ НА ЕП У ПОДГОРИЦИ: Изабраници Уроша Стевановића стартују у недељу против Немачке

FOTO: M. Vukadinović

Boje Srbije braniće: Petar Pajković (Vojvodina) Mitar Maraš (Šabac), Marko Dimitrijević (Partizan), Rodoljub Gajić (Crvena zvezda), Veljko Krstić (Partizan),Bogdan Gavrilović (Radnički), Srđan Baucalo (Valis), Viktor Urošević (NBG Vukovi), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Petar Stanić (Šabac), Aleksandar Kovačević (Valis), Radoslav Virjević (Radnički), Andrija Jauković (Partizan), Nikola Kojić (Partizan).

Naša selekcija je jedan od najmlađih, jer su većina rođeni 2004. i ove godine su na SP do 18 godina u Beogradu osvojili srebro, dok su se pozlatili na Mediteranskim igrama.

- U svakoj utakmici moramo da odigramo sa punim angažmanom, ipak je naša ekipa među mlađima sa igračima koji su najviše 2004. godište. U grupi je najteži rival Grčka, a posle se ukrštamo sa grupom u kojoj su Italija, Hrvatska, Slovačka i Gruzija. Uvek su iste ekipe u borbi za medalje. Mađari imaju odličan tim, stiže im i Molnar sa takmičenja u Splitu. Domaćin Crna Gora je takođe jaka, sa evropskog prvenstva dolaze Mršić, Vasilije Radović i Vujović. Imamo uvek pritisak i rezultata ali pre svega igre jer želimo da vidimo gde smo u odnosu na konkurenciju i kako nastaviti dalje - rekao je za sajt VSS selektor Uroš Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!