BEZ RUSA U SRBIJI: Mamiašvili otkrio da je rvačka federacija odlučila da ne podnese žalbu

Novosti online

27. 08. 2022. u 18:27

REPREZENTACIJA Rusije u rvanju će preskočiti Svetsko prvenstvo u rvanju 2022. koje je zakazano da se u Srbiji održi od 10. do 18. septembra, izjavio je za "TASS" predsednik Ruske rvačke federacije (RVF) Mihail Mamiašvili.

БЕЗ РУСА У СРБИЈИ: Мамиашвили открио да је рвачка федерација одлучила да не поднесе жалбу

FOTO: Novosti

- Šampionat će se sigurno održati bez našeg učešća. Ovo je rešena stvar - rekao je Mamiašvili.


Međunarodno upravno telo, "Junajted Vrld Vresling" (UVV), objavilo je 2. marta svoju odluku da suspenduje ruske sportiste sa svih međunarodnih turnira u rvanju.

Mamiašvili je u maju najavio da bi RVF mogao osporiti ovu odluku pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS). Međutim, govoreći u intervjuu za TASS, on je rekao da je federacija odlučila da ne podnese žalbu švajcarskom sudu.

- Ne, nismo uložili žalbu CAS-u i nećemo to učiniti. Ne vidim nikakve šanse - dodao je predsednik RVF-a.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je 28. februara izdao preporuke međunarodnim sportskim federacijama da zabrani sportistima iz Rusije i Belorusije da učestvuju na međunarodnim turnirima, navodeći kao razlog specijalnu vojnu operaciju Moskve u Ukrajini.

Nakon preporuka MOK-a krajem februara, većina globalnih sportskih federacija odlučila je da zabrani sportiste iz Rusije i Belorusije na svim međunarodnim sportskim turnirima. Brojni međunarodni sportski turniri, čiji je domaćin ranije trebalo da bude Rusija ili Belorusija, su otkazani ili premešteni.

BONUS VIDEO: Navijači Partizana na Malti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PRELJUBA, JAVNO PONIŽENJE I IZDAJA: Kako je pukao brak Marijane i Lotara Mateusa?