VELIKO HVALA LEGENDAMA! Meč u čast Filipovića, Prlainovića, braće Pijetlović, Aleksića, Mitrovića

S. KRSTOVIĆ

20. 08. 2022. u 08:00

DANAS je dan za pamćenje. Od kapice Srbije u meču protiv Italije u okviru prvog kola turnira "Srbija 2022" večeras (21.00) će se oprostiti šestorica veličanstvenih: Filip Filipović, Andrija Prlainović, Gojko i Duško Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović. U VSS najavljuje da će manifestacija nazvana po legendama na bazenu "25. maj - Milan Gale Muškatirović" biti spektakularna.

ВЕЛИКО ХВАЛА ЛЕГЕНДАМА! Меч у част Филиповића, Прлаиновића, браће Пијетловић, Алексића, Митровића

FOTO: Nenad Karlić

Planirano je da velemajstori, koji su rekli "zbogom" reprezentaciji posle osvojene zlatne olimpijske medalje u Tokiju, odigraju u četvrtoj četvrtini svoje poslednje minute za Srbiju, kojoj su dali toliko mnogo.

- Sigurno je da će biti veoma emotivno, igraćemo poslednji put u kapici Srbije. Biće to poseban doživljaj i drugačije nego što je dosad bilo. Drago mi je što ćemo se kao generacija oprostiti od reprezentacije, u kojoj smo proveli poslednjih 15 godina - priča Andrija Prlainović.

Maestro u vodi raduje se što će se videti sa naslednicima, čiji će, kako obećava, biti najvatreniji navijač sa željom da urade što više na EP od 27. avgusta do 10. septermbra u Splitu.

Turnir na kojem će osim Srbije i Italije, igrati još Hrvatska i Francuska i te kako je važan "delfinima" da se što bolje spreme za iskušenja na šampionatu Starog kontinenta,

- Nama je generalna proba, a njima oproštaj. Očekujem jako lep događaj, da bude sve onako kako priliči, jer oni su to i te kako zaslužili - ističe Strahinja Rašović.

Radomir Drašović naglašava da je turnir poslednja provera pred EP i da će dati sve od sebe da se prikažu u što boljem svetlu pred odlazak u Split.

- Srećan sam što ću biti na oproštaju veličanstvenih, koji su najveći igrači vaterpola na ovom tlu. Imaćemo priliku, čast i zadovoljstvo da budemo rame uz rame sa njima u njihovim poslednjim minutima u kapici nacionalnog tima. Sigurno će i publika to da isprati kako bi oproštaj bio onakav kakav su zaslužili.

PRIJATELjI ZA CEO ŽIVOT

NE treba izgubiti iz vida da su se upoznali još u mlađim selekcijama.

- Skoro 20 godina smo saigrači, postali smo prijatelji, što je bilo bitno da uradimo to što smo uradili. Prijateljstva ostaju za ceo život i na nama je da ih negujemo - ističe Prlainović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna