VELIKA DRAMA: Ivana Vuleta ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu, da li je i pokradena u finalu? (FOTO)

Novosti online

25. 07. 2022. u 04:06

NAJBOLjA srpska atletičarka i svetska dvoranska šampionka u skoku udalj Ivana Vuleta nije uspela da objedini titule na otvorenom i u zatvorenom, jer je na Svetskom prvenstvu u američkom Judžinu finale završila na sedmom mestu.

ВЕЛИКА ДРАМА: Ивана Вулета остала без медаље на Светском првенству, да ли је и покрадена у финалу? (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Već u kvalifikacijama naša najbolja atletičarka je imala probleme, jer je najpre dvaput prestupila, a zbog straha od trećeg kiksa, daleko se odrazila kod trećeg pokušaja. Ipak, prošla je u finale i uz rezultat 6,65 metara, koji je za deset centimetara bio manji od norme za automatski plasman u završnu borbu za medalje, ali je istovremeno to bio 11. rezultat po učinku, a 12 najboljih je prolazilo dalje.

A kada je na red došla noć između nedelje i ponedeljka, u Judžinu je Vuleta napravila prestup, pa skočila 6,67, a onda joj je prilikom prilično dugačkog skoka opet dosuđen prestup, iako je pravo pitanje - da li se to uopšte i dogodilo. Uostalom, prosudite i sami, ovo je prikazano TV gledaocima posle tog njenog pokušaja, pa i ne čude besne reakcije na društvenim mrežama:

U svakom slučaju, Ivana Vuleta imala je rezultat koji je bio osmi najbolji posle tri serije. A kako je za osam najuspešnijih bilo mesta u "superfinalu", odnosno osam najboljih takmičarki dobilo je pravo na po tri nova soka, Srpkinja je ostala u borbi za medalje.

U četvrtoj seriji je ostvarila svoj dotad najbolji rezultat na ovom šampionatu, 6,84 i probila se na šestu poziciju, da bi istu daljinu ostvarila i u svom petom pokušaju. Tada je već pala na mesto broj sedam, te joj je ostao još jedan skok da proba da se vine do medalje, koja i nije bila mnogo "udaljena": u tom trenutku, bronzu je "imala" Brazilka Oro Melo sa 6,89, što je bilo samo za pet centimetara bolje od Vuletinog najboljeg rezultata u finalu.

Ipak, u šestoj seriji, naša atletska diva je skočila 6,75 i nije napredovala s pomenute sedme pozicije, na kojoj je i okončala Svetsko prvenstvo u Judžinu.

Ko je osvojio medalje u skoku udalj u Judžinu?

Pomenutim ličnim rekordom od 6,89, Letisija Oro Melo je donela Brazilu bronzu, Nigerijka Ese Brume je sa 7,02 "doskočila" do srebra (bila je vodeća posle treće serije, ali samo do četvrte), a zlatna medalja pripala je Malaiki Mihambo iz Nemačke.

Malaika Mihambo slavi zlatnu medalju u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u Judžinu 2022 / FOTO: Tanjug/AP

Ona je ostvarila dva najbolja rezultata u finalu: 7,09 metara u pomenutom četvrtom skoku, a onda je ostvarila šampionskih 7,12 u poslednjoj seriji, kada je već bilo jasno da je pobednica.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije