NIKOLA ĆUJIĆ OSVOJIO MEĐUNARODNI TURNIR "VOJVODINA OPEN 2022" A sada - juriš na titulu prvaka Srbije (FOTO)

Slobodan Bajić

30. 06. 2022. u 18:22

NIKOLA Ćujić (27), Beograđanin, uzdanica švedskog golf kluba Vasatorp, juriša na titulu najboljeg golfera u Srbiji.

НИКОЛА ЋУЈИЋ ОСВОЈИО МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР ВОЈВОДИНА ОПЕН 2022 А сада - јуриш на титулу првака Србије (ФОТО)

FOTO: S. B.

 On je već državni prvak u "meč-pleju", u igri "jedan na jedan", a minulog vikenda osvojio je i međunarodni, veoma jak turnir "Vojvodina open 2022", u konkurenciji 44 takmičara iz Srbije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije i Crne Gore.


Uspesi su mu odlična osnova za Prvenstvo Srbije, koje će biti održano za vikend u Beogradu.

- Presrećan sam pobedom na terenima Golf kluba "Centar" u Žablju, jer upravo tu sam načinio prve golferske korake - kaže Ćujić. - Golf asocijacija Vojvodine je organizovala sjajnu sportsku manifestaciju na besprekornom terenu uz jaku, međunarodnu konkurenciju, i svi komentari učesnika su izuzetno pozitivni. Tim pre, bilo je uzbudljivo takmičiti se.

Ćujiću je ovo 13. sezona u golfu, s obzirom na to da je startovao 2010. godine, upravo u Žablju, zatim prešao u golf klub Beograd, a od 2017. godine, kada se preselio u Švedsku, igra za klub Vasatorp.

- Amaterski se bavim golfom i uživam u tome, ali svakako da dajem maksimum od sebe na svakom takmičenju i treningu. U Švedskoj sam četiri i po godine, redovan sam na treninzima i turnirima, završio sam fakultet i radim u firmi za uvoz-izvoz - kaže Ćujić.

Šampionu Ćujiću pobednički prelazni trofej, repliku skulpture "Golfer", delo našeg čuvenog vajara, akademika Jovana Soldatovića (1920-2005), koja se dodeljuje prvi put, uručio je Saša Jokić, predsednik Golf asocijacije Vojvodine.

- Trofej "Golfer", kao priznanje je simbol posebnosti, svojstvene umetničkom stvaralaštvu akademika Jovana Soldatovića, koji je ceo opus posvetio borbi za mir i humaniji život na planeti - kaže Saša Jokić, predsednik Golf asocijacije Vojvodine.

- Od ovog turnira ubuduće ćemo uručivati pobednicima repliku, kao prelazni trofej, a na postolju originalne skulpture, za koju smo otkupili prava od porodice Soldatović, upisivaće se imena pobednika. Za golfere je, kako su komentarisali na turniru, poseban izazov i doživljaj za pobednika da podigne takav trofej.

U konkurenciji dama, "Vojvodina open 2022" osvojila je Lea Kanjuh, koja je izvela i najduži udarac, a njoj je prestižno priznanje uručila naša čuvena strelkinja, olimpijka Aranka Binder, podsekretar Pokrajinskog saveza za sport i omladinu.

- Resorni sekretarijat dugi niz godina sarađuje sa Golf asocijacijom Vojvodine i međunarodni turnir uvršten je u manifestacije od izuzetnog značaja za Vojvodinu. Na turniru su ostvareni izvanredni rezultati, a cilj je, što naš sekretarijat i podržava, da se golf kao sport još više približi deci i građanstvu - rekla je Binderova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)