NINDŽA RATNICI NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: U Los Anđelesu 2028. nas očekuje spektakl

Novosti online

29. 06. 2022. u 13:16

LOS ANĐELES će 2028. godine biti domaćin Olimpijskih igara, a u "Gradu anđela" mogli bismo gledati još jednu novu disciplinu.

НИНЏА РАТНИЦИ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: У Лос Анђелесу 2028. нас очекује спектакл

Foto: Printskrin/Twitter/@Challenge TV

Japanska TV mreža "TBS", koja je kreator originalne TV emisije "Nindža ratnici", koju su potom preuzele televizije širom sveta, saopštila je kako samo potpis kreatora ovog šoua deli "Nindža ratnike" da postanu deo Olimpijskih igara.

 

Zamišljeno je da ova disciplina bude deo modernog petoboja. Nakon Olimpijskih igara u Parizu ova disciplina bi zamenila jahanje i uz mačevanje, plivanje, gađanje pištoljem i trčanje postala bi peta disciplina modernog petoboja.

Već ovog leta će početi probna takmičenja sa ovom disciplinom kao delom modernog petoboja i videćemo hoćemo li na kraju zaista "nindže" gledati na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine.

U Japanu, gde su i nastali, poznatiji su pod imenom "sasuke", pojavili su se 1997, a zatim se ovaj program preneo širom sveta.



Producent "Nindža ratnika" Taro Muraguči nije krio radost povodom informacije da bi emisija, čiji je on jedan od kreatora, mogla da se nađe na najvećem sportskom takmičenju na svetu.

- Presrećan sam što je ovaj šou postao popularan širom sveta i što bi mogao dodatno napredovati. Biću radostan ako postane deo Olimpijskih igara u modernom petoboju - rekao je Muraguči, a prenosi "Holivudriporter".


BONUS VIDEO: Otvoren novi stadion u Kruševcu
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a