"IDEMO U RAT": Selektor Hrvatske se baš raduje što mu je Srbija rival na Svetskom prvenstvu u vaterpolu

Novosti online

27. 06. 2022. u 19:39

VATERPOLISTI Hrvatske su u osminifinala 19. Svetskog prvenstva, u Budimpešti, savladali Gruziju sa 13:7 (3:2, 4:2, 3:0, 3:3) i na taj način su zakazali duel sa našim "delfinima".

ИДЕМО У РАТ: Селектор Хрватске се баш радује што му је Србија ривал на Светском првенству у ватерполу

Foto: Tanjug/AP, N. Paraušić

Naši vaterpolisti su i očekivali da će se sa velikim rivalom boriti za polufinale, tako da se za presudan meč spremaju od nedelje. Juče su sparingovali sa SAD, a danas sa Mađarskom.


Selektor Hrvatske Ivica Tucak izjavio je da se raduje susretu sa našom reprezentacijom.

- Radujem se velikom meču protiv Srbije, očekujem ga sa radošću. Verujemo da imamo snagu da ga dobijemo, daćemo sve od sebe. Oni su izmenili tim kao i mi, imaju dva vrhunska igrača, ali imamo i mi. Idemo u "rat". Učinićemo sve da pobedimo - poručio je Tucak.

Ruski vaterpolist Denis Harkov, koji igra za hrvatsku reprezentaciju, a protiv Gruzije je postigao četiri gola, istaknuo je kako mu je ovo prvo Svetsko prvenstvo.


Kapetan  Hrvata, Ivan Krapić nada se da njihova reprezentacija može pobediti Srbiju u četvrtfinalnom duelu.

- Nismo imali pravo na kiks. Spremili smo se kako treba. Raduje to što smo celu utakmicu igrali dobro, nismo imali padove kao do sada, to je ohrabrenje pred četvrtfinale sa Srbijom. Uveren sam da možemo izboriti polufinale - veruje Krapić.

I Crna Gora je posle pobede nad Japanom (10:9 - 3:1, 2:5, 3:2, 2:1) izborila četvrtfinale, gde će se u sredu sastati sa Španijom. Bolji iz tog duela u polufinalu će igrati sa pobednikom meča Srbija - Hrvatska.

BONUS VIDEO: Srpski "delfini" se nasmejani spremaju za Svetsko prvenstvo
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere