ŠTEFANEK ZADOVOLJAN USPESIMA: Srbiji medalje na Evropskom prvenstvu u Bukureštu

Novosti online

18. 05. 2022. u 19:14

Reprezentacija Srbije u sportskom obaranju ruke učestvovala je na Evropskom prvenstvu u Bukureštu. Po prvi put od 2015. godine, od kada reprezentacija Srbije učestvuje na evropskim prvenstvima u sportskom obaranju ruke, naši reprezentativcu su uspeli da osvoje medalje i to ukupno 8.

ШТЕФАНЕК ЗАДОВОЉАН УСПЕСИМА: Србији медаље на Европском првенству у Букурешту

FOTO: Sportski savez Srbije

Aleksandar Stanković iz Surdulice je osvojio 1. mesto desna ruka juniori do 85 kg i 3. mesto leva ruka juniori do 85 kg, Jovana Arnautović iz Šapca je bila druga - desna ruka juniori 70 kg, a Veljko Petrović iz Surdulice je zauzeo 3. mesto desna ruka juniori do 80 kg. Radiša Milojković iz Petrovca na Mlavi je bio najbolji u kategoriji desna ruka grand master 100 kg i treći leva ruka grand master 100 kg, Jelena Uzelac iz Novog Sada je osvojila srebro, leva ruka masteri do 70 kg, a Ivan Veselić iz Valjeva 2. mesto leva ruka seniori do 110 kg.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su na prijemu čestitali svim takmičarima:

- Pokazali ste kako se bori za svoj san, kako se promoviše vaš sport i dostojno predstavili Srbiju na velikom međunarodnom takmičenju. Drago mi je da sa Srpskim savezom za obaranje ruke imamo dobru višegodišnju saradnju. Nadam se da će uskoro biti prepoznati i kao grana sporta, a da će nastaviti da ređaju dobre uspehe - istakao je Štefanek.

Generalni sekretar Goran Marinković je dodao:

- Organizacija Državnih prvenstava na visokom nivou, međunarodni rezultati kao i trud da se ovaj sport promoviše ukazuju na dobro funkcionisanje Srpskog saveza za obaranje ruke. Pridružujem se čestitkama i želim svim takmičarima još mnogo uspeha. Takođe, nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju, koja se pre svega ogleda u organizaciji takmičenja u obaranju ruke tokom čitave sezone Seoskih igara Sportskog saveza Srbije u svim opštinama koje su se priključile projektu.

Prijemu su prisustvovali osvajači medalja Jovana Arnautović, Jelena Uzelac, Radiša Milojković i predsednik Srpskog saveza za obaranje ruke Nenad Smiljković koji je istakao:

- Srpski sportski savez za obaranje ruke postoji od 2009. godine, a u poslednje tri godine odlično radi na promociji ovog sporta u Srbiji. Organizujemo više takmičenja po celoj Srbiji i sve više mladih pocinje da se bavi ovim sportom. Hvala Sportskom savezu Srbije, predsedniku Štefaneku i generalnom sekretaru Marinkoviću na podršci i pomoći.

Reprezentaciju Srbije u narednom periodu očekuje Svetski kup u Zagrebu početkom jula, početkom avgusta Evropski kup u Slovačkoj i u oktobru Svetsko prvenstvo u u Antaliji (u Turskoj).

BONUS VIDEO: Stanojević pobesneo zbog nedosuđenog penala

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)