DELEGACIJA NOVOSADSKIH STONOTENISERA POSETILA GRAČANICU: Revija druženja mladih sportista

S. B.

27. 04. 2022. u 12:52

DELEGACIJA Gradskog stonoteniskog saveza Novog Sada učestvovala je na prvom Uskršnjem turniru u stonom tenisu, održanom u Lapljem Selu u opštini Gračanica, koji je okupio više od stotinu mališana i odraslih sportista.

ДЕЛЕГАЦИЈА НОВОСАДСКИХ СТОНОТЕНИСЕРА ПОСЕТИЛА ГРАЧАНИЦУ: Ревија дружења младих спортиста

foto TO Gračanica

Tim povodom je odigran i revijalni meč između stonoteniske reprezentacije Novog Sada i ekipe Gračanice, a istom prilikom održan je i javni čas za buduće polaznike besplatne stonoteniske škole iz 17 okolnih sela opštine Gračanica, kojima je donirana sportska oprema.

Vlastimir Mastilović, načelnik Gradske uprave za sport i omladinu Novog Sada, koji je predvodio delegaciju, naglasio je da je predivan osećaj družiti se sa svojim narodom u Gračanici.

- Gradonačelnica opštine Gračanica profesorka dr Ljiljana Šubarić istakla je da prijateljstvo Novog Sada i Gračanice datira odavno, podsećajući na veliku podršku Miloša Vučevića, novosadskog gradonačelnika, kome je namenjena statua manastira Gračanica i povelja prijateljstva. Zahvaljujemo gradonačelnici Šubarić i njenim saradnicima Dušanu Cvejiću, Sandri Đokić i Novaku Živiću koji su organizovali veličanstvenu manifestaciju za druženje i razmenu iskustava mladih sportista. Svaka im čast na svakodnevnoj borbi za očuvanjem srpskog identiteta, što se najbolje ogleda kroz kulturu i sport- rekao je Mastilović.

U Gračanici je potpisan Sporazum o saradnji Gradskog stonoteniskog saveza Novog Sada i Privremenog organa Grada Priština, pri čemu će u budućnosti biti organizovan niz zajedničkih aktivnosti u cilju unapređenja i promocije sporta, kao što su organizacija kampova, turnira, stručnih seminara... A prvi susret biće uskoro u „Spensu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna