KADETI IDU NA EVROPSKO PRVENSTVO: Mlade nade srpske odbojke pobedile Tursku u odlučujućem meču, Luka Stanković osvojio čak 39 poena!

G. ĆIROVIĆ

23. 04. 2022. u 21:10

Kdetska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u hali sportova u Vrnjačkoj Banji selekciju Turske i tako overila vizu za Evropsko prvenstvo koje će se srredinom jula ove godine održati u gruzijskom Tbilisiju.

КАДЕТИ ИДУ НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Младе наде српске одбојке победиле Турску у одлучујућем мечу, Лука Станковић освојио чак 39 поена!

OSS

Posle trijumfa nad Ukrajinom i Danskom, „orlići“ su posle velike borbe i kvalitetne odbojkaške predstave savladali i vršnjake iz Turske rezultatom 3:1 (25:23, 25:22. 21:25, 25:22) posle 104 minuta igre.

Na taj način izabranici trenera Boška Mačužića su sa maksimalnim učinkom okončali drugu rundu kvalifikacionog ciklusa zauzevši prvo mesto u grupi B koje ujedno znači direktan plasman na šampionat starog kontinenta, prvi put posle 2015. godine.

Najbolji poenterski učinak u redovima naše repretentacije imali su maestralni Luka Stanković sa čak 39 poena i Ignjat Dopuđ sa 16, dok su se kod Turaka istakli Dugan Karakoč sa 17 i Mert Kuči sa 15 poena.

Bonus video: "Delije" i "grobari" zajedno zapevali kada je u halu ušao vojni orkestar

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda