"IMAMO ASOVE ZA MEDALJE": Najbolji srpski rvači spremni za Evropsko prvenstvo

V. N.

23. 03. 2022. u 22:48

NOVI izazov za srpsko rvanje. Naši asovi pokušaće da nastave trofejni niz na EP od 28. marta do 3. aprila u Budimpešti. Predsednik RSS Željko Trajković je u razgovoru za Tanjug iskazao uverenje da će rvači doneti medalje sa kontinentalnog šampionata.

ИМАМО АСОВЕ ЗА МЕДАЉЕ: Најбољи српски рвачи спремни за Европско првенство

FOTO: M. Vukadinović

Naša selekcija se priprema desetak dana u Zrenjaninu, na šampionatu će se takmičiti osmorica u grčko-rimskom stilu, trojicu u slobodnom, a čast dama brani Ana Fabijan, koja je na EP do 23 godine osvojila srebrnu medalju. Na istom takmičenju Branko Kovačević je bio treći.

- Pokazali smo i još jednom da se dugogodišnje ulaganje isplati i da daje rezultate. Stasava nam generacija rvača koja je godinama bila na pripremama sa najboljim seniorima i očigledno je da su uz njih sazrevali na pravi način, za najveće domete i vrhunske svetske rezultate. Posebno sam zadovoljan medaljom Ane Fabijan, jer je to potvrda da i rvanje za žene u Srbiji ima veliku perspektivu - rekao je za Tanjug Trajković.

Željko Trajković/FOTO: N. Paraušić

Svi u stručnom štabu, kao i srpski rvači, ističu da su imali izuzetno kvalitetne pripreme od početka godine.

- Godinama unazad imamo izvanrednu podršku države, Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, kao i Olimpijskog komiteta Srbije, a mi kao Savez se trudimo da uz tu kontinuiranu podršku obezbedimo najbolje uslove za naše sportiste. U prilog tome svedoči podatak da su naši rvači više od 220 dana godišnje na pripremama, što se pokazalo kao dobar koncept, jer nam donosi vrhunske rezultate - kaže Trajković, koji ponosno ističe da su rezultati na nivou velesila kakve su bile Poljska, Bugarska, Nemačka i Rumunija.

Od osamostaljenja rvači su Srbiji doneli čak 34 medalje.

- Naš glavni zadatak, posle silaska sa scene sjajne generacije Štefanek, Fris, Maksimović, bio je da stvorimo novu generaciju rvača koja će nastaviti da osvaja medalje i u tome smo uspeli. Kandidati za odličja na ovom EP su Viktor i Mate Nemeš, Zurab Datunašvili, Branko Kovačević, Sebastijan Nađ, ali i Stevan Micić i Ana Fabijan. Bio bih zadovoljan osvajanjem barem jedne medalje - naglašava Trajković.

Spremni za SP u Beogradu

U SEPTEMBRU će se u Beogradu održati SP, a Trajković veruje da će šampionat biti na vrhunskom nivou:

- Pripreme su u punom jeku, iako je do SP ostalo još pet meseci. Finaliziramo sve važne stvari koje u ovom trenutku možemo da uradimo i nadamo se da ćemo, kao i uvek do sada, biti na visini zadatka i da ćemo opravdati ugled koji naša zemlja, RSS i Grad Beograd imaju kao domaćini. Kompletan Upravni odbor daje svoj doprinos, mi smo dobro uigran tim koji već 12 godina radi u istom sastavu - naglašava Trajković.

BONUS VIDEO: Doček bronzanog rvača Zuraba Datunašvilija uz pesmu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)