MINISTAR UDOVIČIĆ POSETIO VALJEVO I LJIG: Nastavljamo sa promocijom pravih vrednosti i zdravog života

Novosti online

15. 03. 2022. u 18:38

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, posetio grad Valjevo i opštinu LJig.

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО ВАЉЕВО И ЉИГ: Настављамо са промоцијом правих вредности и здравог живота

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Nastavljena je akcija opremanja fiskulturnih sala širom Srbije koju Ministarstvo omladine i sporta sprovodi godinama unazad.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Komplete nove sportske opreme i rekvizita koji se sastoje od dva gola sa mrežama, dve table sa obručima, mreže za odbojku i 40 lopti, dobile su Valjevska gimnazija i Osnovna škola “Sava Kerković” u LJigu.

Ministar Udovičić je posetio i sportsku halu u Valjevu, koja odnedavno nosi ime po generalu Svetomiru Đukiću, osnivaču Srpskog olimpijskog kluba i doživotnom počasnom potpredsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Tokom posete LJigu, ministar Udovičić se družio sa sportistima Košarkaškog kluba “Babajić”, i Odbojkaškog kluba “Spartak” kojima je uručio nove komplete sportske opreme.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Fiskulturne sale su mesta gde mnoga deca prvi put razviju interesovanje za sport, i zato je neophodno da im omogućimo što bolje uslove za to, da bi časovi fizičkog vaspitanja bili što sadržajniji čemu će svakako doprineti nova sportska oprema i rekviziti za četiri kolektivna sporta - za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- Nastavljamo obilaske opština i gradova širom Srbije jer smatramo da je direktna i neposredna komunikacija najbolji način da uvidimo potrebe kako naših sportista i rekreativaca, tako i naših najmlađih u sistemu školskog sporta - izjavio je ministar Udovičić.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

20 odsto veći budžet za mlade je snažna poruka

Povećanje budžeta za 20 odsto u poslednje dve godine, snažna je poruka celokupnom omladinskom sektoru, poručio je Udovičić, koji je učestovao na panelu "Dijalog lidera naše zemlje", u organizaciji SKONUS-a. Udovičić je rekao da su resorno Ministarstvo i studenti pokazali da su spremni da stvaraju bolje društvo i, kaže, realizuju konstruktivne ideje. "Opredelili smo se za ulaganje u mlade, prepoznajemo odgovorne i mlade ljude", rekao je Udovičić na skupu i zahvalio svim volonterima u vreme pandemije kovida -19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MOJ OMILJENI PRAZNIK: Kako su Ana i Vlade Divac proslavili Tenksgiving (FOTO)