ZA VIŠE DEVOJČICA U SPORTU: Podrška ministarstva Institutu za ženski sport

B.B.

14. 03. 2022. u 13:34

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržaće projekat Instituta za ženski sport sa 15 miliona dinara, čiji je cilj unapređenje i popularizacija ženskog sporta među devojčicama školskog uzrasta.

ЗА ВИШЕ ДЕВОЈЧИЦА У СПОРТУ: Подршка министарства Институту за женски спорт

Foto: R. Milović

Ugovor o saradnji  danas su potpisali ministar Branko Ružić i zakonski zastupnik Instituta  za ženski sport Jelena Pavićević.

- Drago mi je što će Institut za ženski sport biti naš partner i što ćemo zajedno raditi na unapređenju i popularizaciji ženskog sporta među devojčicama školskog uzrasta /   rekao je Ružić. - Strategijom razvoja obrazovanja i vaspitanja u Srbiji do 2030. godine predviđeno da pažnja bude posvećena unapređivanju, kako školskog, tako i univerzitetskog sporta u cilju razvoja zdravih životnih navika dece i mladih.  Posebno se predviđa i popularizaciju ženskog sporta.

Maljković je istakla da je, za nepune dve godine rada dvostruko porastao broj devojčica koje su uključene u sportske programe i da ih je sada više od 2.000.

- U anketi koju smo sproveli,  88 odsto njih je reklo da se nikada ranije nije bavilo sportom, niti išlo na trening dok se nije pojavio Institut, čiji su treninzi besplatni - rekla je Maljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu