PRIZNANJE ZA "NOVOSTI": Nagrađen Đorđe Samoilović

S. R.

25. 02. 2022. u 22:47

U PROTEKLOJ godini najuspešniji sportisti su bili vaterpolista Filip Filipović i karatistkinja Jovana Preković, a "Večernje novosti" su takođe dobile priznanje, jer iz naše kuće dolazi najbolji mladi novinar u pisanim medijima - Đorđe Samoilović.

ПРИЗНАЊЕ ЗА НОВОСТИ: Награђен Ђорђе Самоиловић

FOTO: M. Vukadinović

To je odlučilo Udruženje sportskih novinara (USNS), u svom tradicionalnom izboru za 2021, koje je u "Galeriji RTS" upriličilo prigodnu ceremoniju.

Nagrada "Zlatni mikrofon" pripala je poznatom komentatoru Gojku Andrijaševiću sa "Sport kluba", dok je dobitnik "Zlatnog pera" Darjan Nedeljković sa portala "Mocartsport", a priznanje "Branka Prelević" pripalo je Snežani Pantović (Radio Beograd).

Za ekskluzivnu vest godine nagrađen Predrag Gajić iz "Kurira" (Željko Obradović u Partizanu), a "Zlatna kamera" je Andrej Isaković (AFP).

POBEDNIK Đorđe Samoilović/FOTO: M. Vukadinović

Najbolji mladi novinar u elektronskim medijima je Dejan Karović iz "Arene". Ekskluzivni TV prilog uradili su Edin Avdić i Nenad Kostić sa "Arene" (intervju sa Nikolom Jokićem), najbolja TV priča "Skok" Aleksandra Miletića, izdavački poduhvat "Vek vaterpola velika veština" autorke Katarine Sinđelić PGM netvork i RTS, dok je priznanje za pisani izdavački poduhavat otišlo u ruke Nebojši Petroviću, Mirku Torbici i Igoru Gačiću za knjigu "Svetski i evropski šampioni".

Nagrade za životno delo dobili su Miodrag Vasiljević, Dobrivoje Janković, Stojan Petković i Dejan Stevović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024