LOZNICA ČEKA VARDAR: Simić željan dokazivanja

Novosti online

09. 02. 2022. u 12:07

Kultna sportska, bokserska hala u Podrinju, loznički Lagator spreman je za novi okršaj gde će u glavnim ulogama biti majstori plemenite veštine.

ЛОЗНИЦА ЧЕКА ВАРДАР: Симић жељан доказивања

FOTO: Bokserski savez Srbije

U okviru 5. kola Regionalne bokserske lige ex-Yu članica snage će odmeriti bokseri Loznice i gostujuće ekipe Vardara.

Upravo je susret ove dve ekipe 27. maja 2021. godine u Skoplju otvorio novu stranicu boksa na prostoru bivše Jugoslavije, jer je bio startni meč novoformirane bokserske Regionalne lige. Srpski tim u Skoplju je izvojevao prvu, istorijsku pobedu u novooformljenom takmičenju, a sada kao lider grupe A dočekuje drage goste iz Severne Makedonije.

Regionalnu boksersku ligu, čiji je idejni tvorac predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, čini osam klubova iz šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država:

Crvena zvezda Beograd, Loznica (Srbija), Podgorica (Crna Gora), Maribor (Slovenija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska), Radnik Bijeljina (BiH), Željezničar Sarajevo (BiH), Vardar Skoplje (Severna Makedonija).

Svi mečevi 5. kola biće održani do kraja februara, a poslednje 6. kolo uoči plej-ofa (u kome će se boriti četiri najbolje ekipe grupe A i B) zakazano je za mart 2022. Regionalna bokserka liga pokazala se kao pun pogodak u progresiji i povratku ovog sporta na našem podneblju. Decenijama na marginama, decenijama u slikama i sećanjima na ono što je nekada boks bio na Balkanu, sportska sila.

- Ne kaže se bez razloga ujedinjenim snagama možemo sve, kao pojedinci ništa ili jako malo koje opet ne znači ništa. Regionalna liga svima nama unela je novu energiju, želju, volju za napredak i rad. Željni smo dokazivanja, odmeravanja snaga, ali i druženja, poštovanja jedni drugih, što boks zapravo i čini onim što jeste, plemenit. Sledi nam jako važan meč protiv Vardara, kod kuće, u našem Lagatoru, pobeda nam donosi ostatak na prvom mestu grupe A čime ćemo biti na korak od plasmana u plej of. Stigli smo sveži i nikad spremniji sa priprema koje je na Zlatiboru organizovao Bokserski savez Srbije. Naše ambicije su uvek najveće i hrabro idemo ka ostvarenju onoga što smo zacrtali. Spreman sam za pobedu pred najboljom publikom – rekao je mlada nada legendarne lozničke boks škole Rastko Simić

BONUS VIDEO: Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!