VATERPOLISTI USPEŠNI NA STARTU: Šapčani nas oduševili!

S. K.

19. 01. 2022. u 23:11

ŠAPČANI su impresionirali "delfine", a oni su im se odužili pobedom nad Italijom.

ВАТЕРПОЛИСТИ УСПЕШНИ НА СТАРТУ: Шапчани нас одушевили!

FOTO: M. Vukadinović

 Vaterpolisti su startovali onako kako su želeli u grupi C evropskih kvalifikacija Svetske lige protiv svetskog prvaka (12:9) i najavili da će biti pravi naslednici Filipovića i drugova. Drugi test imaju 8. marta u Slovačkoj.

- Dobro smo igrali do početka do kraja. Nije nam se dogodio pad koncentracije kao u prijateljskom meču početkom januara protiv Hrvatske. Kontrolisali smo utakmicu sve vreme, a impresionirala nas je i atmosfera u Šapcu - ističe Radomir Drašović za "Novosti".

Bek olimpijskog pobednika slaže se sa konstatacijom kapitena Baneta Mitrovića da su ih navijači inspirisali da potope "azure".

- Bilo je divno, ja sam se naježio kada su navijači pevali himnu. Morali smo da ih obradujemo pobedom - naglašava Drašović.

Mada je reč o novoj selekciji, ipak velika većina igrača godinama radi sa selektorom Dejanom Savićem.

- Neki duže, neki kraće, ali svi poznajemo Savićev rad. I pored toga što se znamo dobro svesni smo da je potrebno vreme da se dobro uklopimo. Zato se trudimo da što pre budemo kao jedan, kako bismo nastavili tamo gde su stali stariji - primećuje Drašović.

Sledeće okupljanje je tek u martu, kada 8. gostuju Slovačkoj.

- Gust klupski kalendar nam ne omogućava da imamo i vikend pripreme. Pravi rad nas očekuje tek kada počnu pripreme za SP u Japanu u drugoj polovini maja. Zato smo svi svesni da moramo da iskoristimo svaki trening, da "grizemo" kako bismo što spremniji otišli na planetarni skup - podvlači Drašović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna